Fahéjas almakarikák palacsintatésztában
Mindenki imádni fogja
Édesszájúak számára az almakarikák palacsintatésztában vagy bundás alma kötelező recept.

Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Fiatalítja a bőrt és a gyulladást is lehúzza: házi arcmaszk áfonyával »

A legdivatosabb átmeneti dzsekik és tavaszi kabátkák 15 ezer forint alatt: ezekre most tényleg szükség lesz »

Tisztítja, radírozza a bőrt, és tű nélkül juttatja be a hatóanyagokat: a hidroabráziós arctisztítás előnyei »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valami különlegesen finom és gyors nasira vágysz, süss almakarikákat palacsintatésztában. A legjobb, ha rögtön dupla adagot készítesz. Kiadós leves mellé főétel, de akár ínycsiklandó vacsora is lehet.

Almakarikák palacsintatésztában

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 3 nagyobb alma
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1/2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • porcukor
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a tojást, a tejet, a cukrot, a sót, az ásványvizet és a lisztet. Használhatsz hozzá gépi habverőt, úgy még gyorsabban végzel. Akkor jó a tészta, ha nem csomós, és a palacsintáénál egy kicsivel sűrűbb. Ha szükséges, tégy még hozzá lisztet vagy tejet.

Az almát mosd meg, hámozd meg, távolítsd el a magházát, és karikázd fel. Hevíts kevés olajat a palacsintasütőben. Mártsd az almát a masszába, majd süsd meg mindkét oldalát szép pirosra. Ha kész, tedd papírtörlőre vagy szalvétára, és csepegtesd le róla az olajat. A tetejét szórd meg fahéjas porcukorral, úgy kínáld.

Ezt is szeretjük