Fahéjas almakarikák palacsintatésztában
Mindenki imádni fogja
Édesszájúak számára az almakarikák palacsintatésztában vagy bundás alma kötelező recept.
Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)
Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »
Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »
Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Ha valami különlegesen finom és gyors nasira vágysz, süss almakarikákat palacsintatésztában. A legjobb, ha rögtön dupla adagot készítesz. Kiadós leves mellé főétel, de akár ínycsiklandó vacsora is lehet.

Hozzávalók 16 darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 3 nagyobb alma
- 3 dl tej
- 2 tojás
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1/2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- porcukor
- fahéj
Elkészítés:
Keverd össze a tojást, a tejet, a cukrot, a sót, az ásványvizet és a lisztet. Használhatsz hozzá gépi habverőt, úgy még gyorsabban végzel. Akkor jó a tészta, ha nem csomós, és a palacsintáénál egy kicsivel sűrűbb. Ha szükséges, tégy még hozzá lisztet vagy tejet.
Az almát mosd meg, hámozd meg, távolítsd el a magházát, és karikázd fel. Hevíts kevés olajat a palacsintasütőben. Mártsd az almát a masszába, majd süsd meg mindkét oldalát szép pirosra. Ha kész, tedd papírtörlőre vagy szalvétára, és csepegtesd le róla az olajat. A tetejét szórd meg fahéjas porcukorral, úgy kínáld.
Még több recept