Gyors, kelesztés nélküli almafánk: a sütőpor igencsak megkönnyíti a dolgod
Kezdd ezzel a pofonegyszerű almafánkkal a farsangi szezont! Kezdők is bátran kipróbálhatják.
Január 6-án, vízkereszt napján kezdődik a farsang, ezzel együtt pedig a fánkszezon is. Ha nincs időd dagasztani, keleszteni, vagy tartasz a klasszikus szalagos fánktól, akkor válassz egy egyszerűbb, de isteni receptet! A pillekönnyű, csodás ízű almás változatban nem fogsz csalódni.
Almafánk
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 4 db alma
- 2 evőkanál cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, reszeld egy tálba, és nyomkodd ki a levét. Szórd meg fahéjjal, vaníliával, cukorral, rakd hozzá a tojást, a sütőport, és annyi lisztet, hogy könnyen kezelhető, rugalmas tésztát kapj. Rakd át lisztezett felületre, nyújtsd ki, és tetszőleges nagyságú pohárral vagy kiszúróval szaggasd ki.
Egy nagyobb lábosban vagy serpenyőben melegíts olajat, majd rakd bele a tésztát. Először lefedve süsd, majd amikor az alja megpirul, fordítsd meg, és süsd meg a másik felét is aranybarnára fedő nélkül. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. Porcukorral megszórva vagy lekvárral kínáld.
A spanyolok fahéjas fánkja, a churros is fantasztikus csemege. Az égetett tésztát sem bonyolult elkészíteni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció