A ropogós almachips receptje: ebből büntetlenül nassolhatsz
Ha rágcsálnál valami finomat tévézés, beszélgetés közben, de fontos, hogy egészséges legyen, és ne hizlaljon, süss almachipset!

almachips-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi almachips tényleg egészséges ropogtatnivaló, hisz nincs benne hozzáadott cukor, ízfokozó vagy tartósítószer. Lehetőleg édesebb almából készítsd. Minél vékonyabbak a szeletek, annál jobb, ropogósabb lesz a végeredmény.

Almachips

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 1 teáskanál citromlé
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat alaposan mosd meg, meghámozni nem kell. Papírtörlővel jól itasd le róluk a nedvességet. Vágd vékonyra, érdemes a szeletelőt is bevetni. Így biztosan egyforma vastagságúak lesznek a szeletek, és ugyanannyi idő alatt készülnek el. 
Rendezd a gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ízesítheted őrölt fahéjjal, de ízlés szerint szegfűszeggel, szerecsendióval vagy akár gyömbérrel is. Told forró sütőbe, és légkeverésen, 190 fokon süsd 15 percig. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg a tepsiben kihűl.
Ha szereted az almás sütiket is, akkor a fordított almás pitének sem tudsz ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük