A ropogós almachips receptje: ebből büntetlenül nassolhatsz

Ha rágcsálnál valami finomat tévézés, beszélgetés közben, de fontos, hogy egészséges legyen, és ne hizlaljon, süss almachipset!

Almachips receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi almachips tényleg egészséges ropogtatnivaló, hisz nincs benne hozzáadott cukor, ízfokozó vagy tartósítószer. Lehetőleg édesebb almából készítsd. Minél vékonyabbak a szeletek, annál jobb, ropogósabb lesz a végeredmény.

Almachips

Hozzávalók

  • 2 db alma
  • 1 teáskanál citromlé
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat alaposan mosd meg, meghámozni nem kell. Papírtörlővel jól itasd le róluk a nedvességet. Vágd vékonyra, érdemes a szeletelőt is bevetni. Így biztosan egyforma vastagságúak lesznek a szeletek, és ugyanannyi idő alatt készülnek el. 
Rendezd a gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ízesítheted őrölt fahéjjal, de ízlés szerint szegfűszeggel, szerecsendióval vagy akár gyömbérrel is. Told forró sütőbe, és légkeverésen, 190 fokon süsd 15 percig. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg a tepsiben kihűl.
Ha szereted az almás sütiket is, akkor a fordított almás pitének sem tudsz ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak. 

Ezt is szeretjük