A ropogós almachips receptje: ebből büntetlenül nassolhatsz
Ha rágcsálnál valami finomat tévézés, beszélgetés közben, de fontos, hogy egészséges legyen, és ne hizlaljon, süss almachipset!
A házi almachips tényleg egészséges ropogtatnivaló, hisz nincs benne hozzáadott cukor, ízfokozó vagy tartósítószer. Lehetőleg édesebb almából készítsd. Minél vékonyabbak a szeletek, annál jobb, ropogósabb lesz a végeredmény.
Almachips
Hozzávalók
- 2 db alma
- 1 teáskanál citromlé
- fahéj
Elkészítés:
Az almákat alaposan mosd meg, meghámozni nem kell. Papírtörlővel jól itasd le róluk a nedvességet. Vágd vékonyra, érdemes a szeletelőt is bevetni. Így biztosan egyforma vastagságúak lesznek a szeletek, és ugyanannyi idő alatt készülnek el.
Rendezd a gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ízesítheted őrölt fahéjjal, de ízlés szerint szegfűszeggel, szerecsendióval vagy akár gyömbérrel is. Told forró sütőbe, és légkeverésen, 190 fokon süsd 15 percig. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg a tepsiben kihűl.
Ha szereted az almás sütiket is, akkor a fordított almás pitének sem tudsz ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept