A ropogós almachips receptje: ebből büntetlenül nassolhatsz

Ha rágcsálnál valami finomat tévézés, beszélgetés közben, de fontos, hogy egészséges legyen, és ne hizlaljon, süss almachipset!

almachips-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi almachips tényleg egészséges ropogtatnivaló, hisz nincs benne hozzáadott cukor, ízfokozó vagy tartósítószer. Lehetőleg édesebb almából készítsd. Minél vékonyabbak a szeletek, annál jobb, ropogósabb lesz a végeredmény.

Almachips

Hozzávalók

  • 2 db alma
  • 1 teáskanál citromlé
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat alaposan mosd meg, meghámozni nem kell. Papírtörlővel jól itasd le róluk a nedvességet. Vágd vékonyra, érdemes a szeletelőt is bevetni. Így biztosan egyforma vastagságúak lesznek a szeletek, és ugyanannyi idő alatt készülnek el. 
Rendezd a gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ízesítheted őrölt fahéjjal, de ízlés szerint szegfűszeggel, szerecsendióval vagy akár gyömbérrel is. Told forró sütőbe, és légkeverésen, 190 fokon süsd 15 percig. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg a tepsiben kihűl.
Ha szereted az almás sütiket is, akkor a fordított almás pitének sem tudsz ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük