A ropogós almachips receptje: ebből büntetlenül nassolhatsz
Ha rágcsálnál valami finomat tévézés, beszélgetés közben, de fontos, hogy egészséges legyen, és ne hizlaljon, süss almachipset!
![Almachips receptje](https://kep.index.hu/1/0/3585/35851/358514/35851471_aaf511d4c98d05ea98a0ca940a57cdd0_wm.jpg)
A házi almachips tényleg egészséges ropogtatnivaló, hisz nincs benne hozzáadott cukor, ízfokozó vagy tartósítószer. Lehetőleg édesebb almából készítsd. Minél vékonyabbak a szeletek, annál jobb, ropogósabb lesz a végeredmény.
Almachips
Hozzávalók
- 2 db alma
- 1 teáskanál citromlé
- fahéj
Elkészítés:
Az almákat alaposan mosd meg, meghámozni nem kell. Papírtörlővel jól itasd le róluk a nedvességet. Vágd vékonyra, érdemes a szeletelőt is bevetni. Így biztosan egyforma vastagságúak lesznek a szeletek, és ugyanannyi idő alatt készülnek el.
Rendezd a gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe. Ízesítheted őrölt fahéjjal, de ízlés szerint szegfűszeggel, szerecsendióval vagy akár gyömbérrel is. Told forró sütőbe, és légkeverésen, 190 fokon süsd 15 percig. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg a tepsiben kihűl.
Ha szereted az almás sütiket is, akkor a fordított almás pitének sem tudsz ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak.
Még több recept