Isteni, házi akácszörp keresztanyám receptje szerint - Itt az ideje, hogy eltedd télire
Virágzik az akác, ne maradj le az élményről, készíts te is isteni szörpöt belőle!

Isteni, házi akácszörp keresztanyám receptje szerint - Itt az ideje, hogy eltedd télire
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

Így fess tökéletes piros ajkakat: a híres angol sminkmester megmutatja »

Ez történik, ha nem mosod rendszeresen a sminkecseteket: fertőzést is okozhatnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Élvezd sokáig az akác kellemes ízét szörp formájában! Ugyanúgy kell eltenni, mint a bodzát. Gyógyhatása ismert, jó náthára, köhögéscsillapításra, gyomorsavtúltengésre. Vízzel hígítva kiváló üdítő forró, nyári napokra. Ha kirándulni indulsz, szedj a forgalmas utaktól távol egy jó adagot. A cukrot ne tedd bele az elején, mert könnyebben elkezd erjedni. Ha gyorsan elfogy, nem kell főzni sem.

Akácszörp

Hozzávalók 40 decihez:

  • 2 l akácvirág
  • 2 l víz
  • 1.5 kg cukor
  • 2 db citrom
  • 1 dkg citromsav
  • nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A virágokat érdemes megrázni, hogy ne maradjon bennük bogár. Mosd meg, majd szedegesd le a szárról. Rakd egy ötliteres befőttes üvegbe, és öntsd a vizet a virágokra. Tedd a tetejére a jól megmosott, megdörzsölt, karikákra vágott citromot. Rakd száraz helyre három-öt napra, közben többször kevergesd meg.

Szűrd egy edénybe, a virágokat is nyomkodd ki, add hozzá a cukrot és a citromsavat. Ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni, forrald fel, majd töltsd sterilizált, felforrósított üvegekbe, és jól zárd le. Ha biztosra akarsz menni, a tetejére szórhatsz késhegynyi nátrium-benzoátot. Pakold a szörpöt párnák, takarók közé. Hűvös, száraz helyen tárold, felbontás után tedd a hűtőbe.

Ezt is szeretjük