Isteni, házi akácszörp keresztanyám receptje szerint - Itt az ideje, hogy eltedd télire
Virágzik az akác, ne maradj le az élményről, készíts te is isteni szörpöt belőle!

Isteni, házi akácszörp keresztanyám receptje szerint - Itt az ideje, hogy eltedd télire
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Élvezd sokáig az akác kellemes ízét szörp formájában! Ugyanúgy kell eltenni, mint a bodzát. Gyógyhatása ismert, jó náthára, köhögéscsillapításra, gyomorsavtúltengésre. Vízzel hígítva kiváló üdítő forró, nyári napokra. Ha kirándulni indulsz, szedj a forgalmas utaktól távol egy jó adagot. A cukrot ne tedd bele az elején, mert könnyebben elkezd erjedni. Ha gyorsan elfogy, nem kell főzni sem.

Akácszörp

Hozzávalók 40 decihez

  • 2 l akácvirág
  • 2 l víz
  • 1.5 kg cukor
  • 2 db citrom
  • 1 dkg citromsav
  • nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A virágokat érdemes megrázni, hogy ne maradjon bennük bogár. Mosd meg, majd szedegesd le a szárról. Rakd egy ötliteres befőttes üvegbe, és öntsd a vizet a virágokra. Tedd a tetejére a jól megmosott, megdörzsölt, karikákra vágott citromot. Rakd száraz helyre három-öt napra, közben többször kevergesd meg.

Szűrd egy edénybe, a virágokat is nyomkodd ki, add hozzá a cukrot és a citromsavat. Ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni, forrald fel, majd töltsd sterilizált, felforrósított üvegekbe, és jól zárd le. Ha biztosra akarsz menni, a tetejére szórhatsz késhegynyi nátrium-benzoátot. Pakold a szörpöt párnák, takarók közé. Hűvös, száraz helyen tárold, felbontás után tedd a hűtőbe.

Ezt is szeretjük