Így készül a tökéletes ajvár: bevált szerb recept szerint
Ajvárral még finomabbak lesznek a grillételek, de a padlizsános, paprikás szósz kenyérre is kitűnő.

Így készül a tökéletes ajvár: bevált szerb recept szerint
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pikáns, sokoldalúan felhasználató, sült zöldséges szósz az egész Balkánon népszerű. Ha egyszer kóstoltad, még mindig biztosan szádban érzed az ízét. Bár a hazai boltokban is kapható, sokkal finomabb lesz, ha saját magad készíted el. Így abban is biztos lehetsz, hogy nem tartalmaz semmilyen mesterséges ízfokozót. Még zamatosabb lesz az ajvár, ha a zöldségeket nem a sütőben, hanem grillen sütöd meg. Ha szereted a csípőset, mindenképpen rakj hozzá chilit.

Hozzávalók 9 decihez:

  • 2 kg paprika
  • 1 db padlizsán
  • 1 fej fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Lehetőleg a piros húsú paprika legyen többségben. A padlizsánt vagdosd be, rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 200 fokon 20 percig. Tedd hozzá a paprikákat, és süsd együtt 40 percig. Amikor már megfeketedik és ráncos lesz a zöldségek héja, vedd ki a sütőből, és pihentesd tíz percig.

Ezt követően húzd le a paprika héját, csumázd ki, a padlizsán belsejét kapard ki, majd rakd egy turmixgépbe. Tedd hozzá a fokhagymát, a rozmaringot, és dolgozd pépesre. Öntsd át a szószt egy lábosba, és kis lángon, gyakran megkeverve főzd 20 percig. Közben öntsd hozzá az olajat, a citromlevet, ízesítsd sóval, borssal, majd kanalazd alaposan elmosott, felforrósított üvegekbe. Jól zárd le a tetejét, és ha kihűl, tedd száraz, hűvös helyre.

Blog.hu ajánló