Isteni quinoás saláta, ha diétázol, de szeretsz jókat enni - Bezzegh Éva receptje
Egyszerűen képtelenség ellenállni ennek a színekben bővelkedő, ízletes salátakülönlegességnek.

Isteni quinoás saláta, ha diétázol, de szeretsz jókat enni - Bezzegh Éva receptje
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Lehet túl korán kezdeni a bőrápolást? A szakértő szerint a ráncmegelőzésre is gondolni kell »

A divatbloggerek bolondulnak ezért a nőies lábbeliért: stílusos papucscipők 10 ezer forint alatt »

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Reggelire kiváló egy pohár frissen facsart gyümölcslével, de akár ebédre vagy vacsorára, sőt, desszert gyanánt is fogyaszthatod ezt a salátát, mely dúskál a vitaminokban. Ezzel a fogással bármilyen családi eseményen sikert arathatsz, ráadásul akár a diétádba is beillesztheted. Másik előnye, hogy a hozzávalókat bármikor beszerezheted a legközelebbi piacról vagy a bioboltból.

Áfonyás quinoa-kel saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dkg quinoa (főtt)
  • 10 dkg áfonya
  • 3 marék tépkedett fodros kel
  • 2 evőkanál juharszirup
  • lime leve
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • Himalája-só
  • frissen őrölt bors
  • 5 levél fodros kel
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 5 dkg durvára darabolt mandula
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésben kétszeres mennyiségű vízben főzd meg a quinoát, hagyd kihűlni, majd helyezd egy tálba a megmosott, lecsöpögtetett, összetépkedett kellel, valamint az áfonyával. Ezután készítsd el az öntetet a lime levéből, a szőlőmagolajból és a juharszirupból, ízesítsd sóval és borssal, aztán keverd az egészet a többi hozzávalóhoz. Utolsó lépésben szórd meg a salátát a zabpehellyel és a mandulával, melyeket előtte piríts meg egy száraz serpenyőben.

Ezt is szeretjük