Isteni quinoás saláta, ha diétázol, de szeretsz jókat enni - Bezzegh Éva receptje
Egyszerűen képtelenség ellenállni ennek a színekben bővelkedő, ízletes salátakülönlegességnek.

Isteni quinoás saláta, ha diétázol, de szeretsz jókat enni - Bezzegh Éva receptje
beauty and style
Top olvasott cikkek

Reggelire kiváló egy pohár frissen facsart gyümölcslével, de akár ebédre vagy vacsorára, sőt, desszert gyanánt is fogyaszthatod ezt a salátát, mely dúskál a vitaminokban. Ezzel a fogással bármilyen családi eseményen sikert arathatsz, ráadásul akár a diétádba is beillesztheted. Másik előnye, hogy a hozzávalókat bármikor beszerezheted a legközelebbi piacról vagy a bioboltból.

Áfonyás quinoa-kel saláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dkg quinoa (főtt)
  • 10 dkg áfonya
  • 3 marék tépkedett fodros kel
  • 2 evőkanál juharszirup
  • lime leve
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • Himalája-só
  • frissen őrölt bors
  • 5 levél fodros kel
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 5 dkg durvára darabolt mandula
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésben kétszeres mennyiségű vízben főzd meg a quinoát, hagyd kihűlni, majd helyezd egy tálba a megmosott, lecsöpögtetett, összetépkedett kellel, valamint az áfonyával. Ezután készítsd el az öntetet a lime levéből, a szőlőmagolajból és a juharszirupból, ízesítsd sóval és borssal, aztán keverd az egészet a többi hozzávalóhoz. Utolsó lépésben szórd meg a salátát a zabpehellyel és a mandulával, melyeket előtte piríts meg egy száraz serpenyőben.

Ezt is szeretjük