Elképesztően puha áfonyás muffin

30 perc múlva már eheted is

Az egyszerű és nagyszerű muffint képtelenség megunni. Az áfonyás változat különösen ízleni fog.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikaiak muffin-toplistáján az áfonyás biztos, hogy dobogós helyen áll. Ha eddig még nem próbáltad, ne halogasd tovább, mert később megbánod. Az édes tészta és a savanykás gyümölcs együtt tökéletes, kényeztesd vele magad.

15788077 98392a0e5292a30c7eb026378ab0c948 wm

Áfonyás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg áfonya
  • 1 pohár joghurt
  • 6 evőkanál olaj
  • 3 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot öntsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a tojásokat, majd gépi habverővel keverd össze. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, és forgasd a nedves hozzávalókhoz. Dolgozd a masszát csomómentesre. Töltsd háromnegyedig a papírkapszlikkal bélelt formákat. Azért ne rakj bele többet, mert a muffin sütés közben jócskán megnő. Potyogtasd a tetejére az áfonyát.

Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20-25 perc alatt süsd szép aranybarnára. Mielőtt kivennéd, teszteld. Szúrj az egyik muffinba tűt vagy kést. Ha üresen húzod ki, a muffin elkészült. Várd meg, amíg kihűl, utána szedd le róla a papírokat, majd porcukorral megszórva kínáld.

15788085 53136878cfe336c2c9c1ac3aa6fe6a47 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük