Isteni áfonyás, fehér csokis sajttorta: sütni nem, csak hűteni kell
Az áfonyás, fehér csokis sajttorta igazi édes, krémes kényeztetés, aminek az elkészítésébe nem fogsz beleizzadni.

afonas-fehercsokis-sajttorta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajttortát számtalan ízben, formában készíthetsz. Kánikulában a sütésmentes változatok hódítanak. A nem túl tömény fehér csokis sajttorta a kissé fanyar áfonyával, jól behűtve üdítő desszert. Nemcsak az íze csodás, de az elkészítése is könnyű és gyors. Az alapja bármilyen édes keksz lehet.

Áfonyás, fehér csokis sajttorta

Hozzávalók 16 szelethez

Az alaphoz

  • 12 dkg édes keksz
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg dió

A krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehér csoki
  • 8 dkg pocukor
  • 5 dl habtejszín
  • 12 g zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl víz

A tetejére

  • 12 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A torta aljához a kekszet és a diót daráld le, vagy tördeld össze, vegyítsd, majd add hozzá a vajat. Ha nem elég édes, kevés cukrot is szórhatsz hozzá. Morzsold addig, amíg a kekszes elegy egyenletes nem lesz. Az így kapott vajas morzsát nyomkodd egy 22-26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába. 

 

A zselatint áztasd hat deci hideg vízbe, és tedd a hűtőbe. A fehér csokit tördeld egy lábosba, önts hozzá egy deci tejszínt, vízfürdő felett, állandóan kevergetve melegítsd össze. Add hozzá a zselatint is. A mascarponét habosítsd géppel, majd dolgozd hozzá a maradék tejszínt, a cukrot és a vaníliát. Keverd robotgéppel simára a krémet. Egyengesd a kekszes alapra, és szórd meg az áfonyával. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól megszilárduljon, és az ízek összeérjenek. 
A lime-os sajttorta is hűsítő, mennyei desszert kánikulára. 

Ezt is szeretjük