Házi áfonyás, citromos galette sok gyümölccsel: a franciák mennyei pitéje
Tombol a piteszezon, készíts minél többfélét! A hajtogatott, rusztikus külsejű galette remek választás.

afonyas-galette
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A kockás még mindig sikkes viselet: elképesztően nőies lesz az összhatás, ha így viseled »

Julianne Moore hajszíne ellenállhatatlan: 6 nő, aki nem a szőke mellett döntött, és pont ezzel tűnt ki »

Jó néhány plusz kiló van rajta, és nem fél megmutatni: Barbie Ferreira büszke nőies vonalaira »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kör alakú, mutatós külsejű galette nagyon jól variálható, szezonális alapanyagokkal mindig változatossá teheted. Az omlós, édes tésztához a fanyar áfonya jól illik. Akár teljes kiőrlésű vagy gluténmentes lisztből is elkészítheted. Ha rusztikusabb külsőt szeretnél, szórd meg barna cukorral. Egy gombóc fagyi jól jön a tetejére. 

Áfonyás, citromos galette

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 db citrom
  • 1 db tojás a kenéshez

A töltelékhez

  • 35 dkg áfonya
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a sót, a kétféle cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat és a hideg, kis darabokra vágott vajat. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát, nehogy a vaj megolvadjon a kezedtől. Rugalmas tésztát kell kapnod. Amennyiben szükséges, adj még hozzá egy evőkanál hideg vizet. Tedd a hűtőbe 30 percre.  
 

Közben a töltelékhez az áfonyát mosd meg, majd jól csepegtesd le. Keverd össze étkezési keményítővel, és szórd meg cukorral.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd kör alakúra. A közepére halmozd a tölteléket. Arra ügyelj, hogy a szélénél hagyj szabadon egy háromcentis sávot. Ezt hajtsd a gyümölcsre, és óvatosan nyomkodd össze. Rakd át sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a tészta peremét egy felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt.
Az áfonya és a citrom a muffinba is tökéletesek együtt. Nem csak a fanyar ízt kedvelők szeretik ezt a sütit. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük