Erdélyi áfonyalekvár télire Ilka néni receptje és tanácsai szerint
Ilyen finom, sűrű, darabos áfonyalekvárt nem kapsz a boltban!
A fanyar áfonya nemcsak finom, nagyon egészséges is. Fantasztikus lekvárt főzhetsz belőle mindenféle macera nélkül. Húsokhoz, sajtokhoz, sütikbe is kiváló, de egy szelet kenyérre vagy kalácsra kenve csodás reggeli. Ha fűszeresen szereted, ízesítsd vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel, tanácsolja az énlakai Ilka néni.
Áfonyalekvár télire
Hozzávalók 26 decihez
- 2 kg áfonya
- 1.2 kg cukor
- 1 citrom
Elkészítés:
Az áfonyát válogasd ki, mosd meg, és szűrőn csepegtesd le. Rakd egy nagy, zománcos edénybe, szórd meg cukorral, és lefedve hagyd állni egy éjszakán át. Másnap facsard hozzá a citrom levét, tedd a tűzre, és közepes lángon kezdd melegíteni. Közben többször kevergesd meg, nehogy leégjen. Főzd sűrűre a forrástól számítva körülbelül 30 perc alatt.
Töltsd a lekvárt jól elmosott, sterilizált és felmelegített üvegekbe, zárd le fedővel, majd állítsd fejre öt-tíz percre. Rakd takarók közé, és várd meg, míg egy-két nap alatt a dunsztban kihűl. Tartsd az áfonyalekvárt száraz, hűvös helyen, felbontás után pedig tárold a hűtőben.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció