Krémes, áfonyás sajttorta sütés nélkül: igazi nyári desszert
Az áfonyás sajttorta készítésébe nem fogsz beleizzadni, hisz sütni nem, csak hűteni kell. Csupán azt a pár órát nehéz kibírni, míg dermed.

afonyas-sajttorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sütés nélküli sajttortákban az a legjobb, hogy villámgyorsan összedobod, nem kell dagasztani, keleszteni, és azon izgulni, hogy feljön-e a tészta. Az állagának kifejezetten jót tesz a fehér csoki, hisz a mascarponés krém stabilabbá válik tőle, és könnyebben szeletelhető. Friss, fanyar áfonyával fantasztikus. 

Áfonyás sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 15 dkg keksz
  • 8 dkg vaj

A töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg fehér csoki
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • citromhéj

A tetejére

  • 30 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráld le, és keverd össze az olvasztott vajjal. Simítsd a masszát egy közepes nagyságú tortaformába, a tenyereddel lapogasd el, majd tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A fehér csokit vízgőz felett olvaszd fel, majd hagyd visszahűlni. A mascarponét keverd simára a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután add hozzá a felolvasztott és kihűlt csokoládét. A habtejszínt verd kemény habbá, majd részletekben forgasd a mascarponés-csokis masszához.

Vedd ki a hűtőből a kekszes alapot, majd egyengesd rá a krémet. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy teljesen megdermedjen.
Az áfonya akár a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető, remekül feldobja például a reggeli chiapudingot.

Ezt is szeretjük