Adventi kókusztekercs sütés nélkül: könnyen elkészíthető, és mindenki szereti
A kókusztekercs nagy előnye, hogy még sütni sem kell a nagy, karácsonyi rohanásban. Érdemes viszont ünnepi fűszerekkel megbolondítani.

adventi-keksztekercs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kókusztekercs örök kedvenc, aminek mindig bérelt helye van az ünnepi asztalon. A recept pofonegyszerű, elrontani szinte képtelenség. Csak arra ügyelj, hogy a kekszes massza könnyen formázható legyen. Mivel most karácsonyra készül, dobd fel fahéjjal vagy mézeskalács-fűszerkeverékkel. Ha fokoznád az élvezetet, csokimázzal is bevonhatod. 

Adventi kókusztekercs

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz

  • 40 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 2.5 dl tej
  • 0.5 dl feketekávé
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 kávéskanál rum
  • fahéj

A krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet és a diót daráld meg, és keverd össze. A kávét, a fahéjat, a cukrot, a kakaót és a rumot dolgozd össze, add hozzá a diós kekszet, a tejet, és gyúrd simára, egyneművé a masszát. Könnyen formázhatónak kell lennie. Ha kemény, önts hozzá kevés tejet, ha túl lágy, szórj még hozzá kekszet.

Készítsd el a krémet: a vajat, a cukrot és a rumot keverd habosra, majd tedd hozzá a kókuszt. A tésztát nyújtsd ki öt-hét milliméteresre, kend rá a krémet, és a bejglihez hasonlóan tekerd fel. A tetejére is szórhatsz kókuszt. Rakd hűtőbe egy-két órára, és ha kihűl, szeleteld fel.
A kókuszkocka sütése sem ördöngösség. Mézes tésztából lesz a legfinomabb. 

Ezt is szeretjük