A tökéletes karácsonyi halászlé receptje
Az igazán ízletes karácsonyi halászlének több titka is van. Tudd meg, melyek ezek, és készítsd el a legfinomabb tradicionális előételt!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó halászlé titka abban rejlik, hogy többféle, illetve friss halból kell készíteni. Ezek a különböző aromák adják meg azt a kellően pikáns ízt, amit te is elvársz a karácsony előételétől. Ráadásul minél nagyobb tételben készíted, annál jobb eredményt érhetsz el.

Ha már számtalan receptet kipróbáltál, de egy sem nyerte el a tetszésed, akkor itt az ideje, hogy megfőzd a tökéletes halászlét a következő leírás alapján.

Karácsonyi halászlé

Hozzávalók 10 személyre:

  • 2 kg ponty
  • 1 kg kecsege
  • 1 kg harcsa
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 5 dkg pirospaprika
  • 5 dkg só
  • 3 szem krumpli

Vásárold meg a halakat akár készen, felszeletelve, a belsőségek nélkül, akár egyben. Ha utóbbit választod, először a pikkelyeket szedd le róla, majd vágd félbe. Vedd ki a gyomrát, a haltejet és a halikrát, és a húst vágd fel nagyjából kétujjnyi vastag szeletekre. Mosd meg alaposan a szeleteket, majd dörzsöld be őket sóval.

A hagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Amikor üveges, szórd rá a pirospaprikát, és engedd fel öt-hat liter meleg vízzel. A meghámozott krumplikat darabold fel, és tedd a vízbe. A halak fejét és farkát szintén add hozzá. De csak ezeket, mert a hal többi része hamar megfő, ennek kell csak sok idő.

Amikor a krumpli és a halvégek puhák, vedd le a lét a tűzről, és passzírozd át az egészet. A legkönnyebb, ha kifejezetten halpasszírozót vásárolsz erre a célra, mert az az összes felesleges részt kiszűri és fenntartja. Használhatsz egy kisebb lyukú szűrőt is, de ezzel bonyolultabb a művelet.

Tedd vissza a tűzre a sűrű levet, és szórd bele a karikára vágott paprikát és paradicsomot. Amikor forr a lé, add hozzá a besózott haldarabokat is, és 10-15 perc alatt, kis lángon főzd őket puhára. A hal könnyen megfő, így érdemes többször megszurkálnod, hogy jó-e már.

Tálaláskor figyelj arra, hogy a szálkáknak külön kistányért biztosíts, illetve készíts elő erős paprikát, ha valaki még fűszerezni szeretné.

Leadképünk a vesta007.blogspot.com blogoldalról származik.

Blog.hu ajánló