A tökéletes karácsonyi halászlé receptje
Az igazán ízletes karácsonyi halászlének több titka is van. Tudd meg, melyek ezek, és készítsd el a legfinomabb tradicionális előételt!
A jó halászlé titka abban rejlik, hogy többféle, illetve friss halból kell készíteni. Ezek a különböző aromák adják meg azt a kellően pikáns ízt, amit te is elvársz a karácsony előételétől. Ráadásul minél nagyobb tételben készíted, annál jobb eredményt érhetsz el.
Ha már számtalan receptet kipróbáltál, de egy sem nyerte el a tetszésed, akkor itt az ideje, hogy megfőzd a tökéletes halászlét a következő leírás alapján.
Karácsonyi halászlé
Hozzávalók 10 személyre:
- 2 kg ponty
- 1 kg kecsege
- 1 kg harcsa
- 50 dkg vöröshagyma
- 20 dkg paprika
- 20 dkg paradicsom
- 5 dkg pirospaprika
- 5 dkg só
- 3 szem krumpli
Vásárold meg a halakat akár készen, felszeletelve, a belsőségek nélkül, akár egyben. Ha utóbbit választod, először a pikkelyeket szedd le róla, majd vágd félbe. Vedd ki a gyomrát, a haltejet és a halikrát, és a húst vágd fel nagyjából kétujjnyi vastag szeletekre. Mosd meg alaposan a szeleteket, majd dörzsöld be őket sóval.
A hagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Amikor üveges, szórd rá a pirospaprikát, és engedd fel öt-hat liter meleg vízzel. A meghámozott krumplikat darabold fel, és tedd a vízbe. A halak fejét és farkát szintén add hozzá. De csak ezeket, mert a hal többi része hamar megfő, ennek kell csak sok idő.
Amikor a krumpli és a halvégek puhák, vedd le a lét a tűzről, és passzírozd át az egészet. A legkönnyebb, ha kifejezetten halpasszírozót vásárolsz erre a célra, mert az az összes felesleges részt kiszűri és fenntartja. Használhatsz egy kisebb lyukú szűrőt is, de ezzel bonyolultabb a művelet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tedd vissza a tűzre a sűrű levet, és szórd bele a karikára vágott paprikát és paradicsomot. Amikor forr a lé, add hozzá a besózott haldarabokat is, és 10-15 perc alatt, kis lángon főzd őket puhára. A hal könnyen megfő, így érdemes többször megszurkálnod, hogy jó-e már.
Tálaláskor figyelj arra, hogy a szálkáknak külön kistányért biztosíts, illetve készíts elő erős paprikát, ha valaki még fűszerezni szeretné.
Leadképünk a vesta007.blogspot.com blogoldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- leves
A tökéletes tyúkhúsleves receptje
- marha
- leves