A tökéletes kandírozott narancs
Így lesz puha és illatos
Kötelező karácsonyi édesség, amit süteményekhez is felhasználhatsz, de csokiba is márthatod, ajándéknak.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kandírozott narancs ideje a karácsony, amikor a háziasszonyok előszeretettel pepecselnek a cukrozott gyümölcshéjjal. Készítsd el te is bátran, mert önmagában fogyasztva, csokoládéba mártva is nagyon finom, de, ha süteménybe sütöd bele, akkor is garantált a siker.

Készítsd el egyszerű receptünket, és, ha már úgyis megcsináltad, akkor próbáld ki süteményünket is, mely remek vendégváró!

Kandírozott narancs

Hozzávalók:

  • 2,5 l víz
  • 50 dkg narancshéj
  • 50 dkg cukor
  • 1 tábla étcsokoládé

A narancsot forró víz alatt mosd le alaposan. Jó, ha használsz valami finomabb dörzsölőt hozzá, például egy mosogatószivacs érdes felületét. A narancsokat hámozd meg, és a héjak belső, fehér részét, amennyire tudod, távolítsd el, másképp nagyon keserű lesz a gyümölcs. Tetszésed szerinti méretre darabold fel a héjakat, és legalább egy napra - de inkább három-négyre - áztasd hideg vízbe.

Tegyél fel vizet főni, majd, amikor már forr, add hozzá a gyümölcshéjakat, és öt-hat percig főzd. Vedd ki a héjakat, és hideg vízben mosd át őket. A receptben leírt mennyiségű vízbe szórd bele a cukrot, és tedd fel főni. Ha forr, add hozzá a héjakat, és állandó kevergetés mellett főzd őket üvegesre, mintha csak hagymát pirítanál. Ha még nem eléggé üvegesek, de kevés a víz rajtuk, önts még hozzá. Amikor kész, szedd ki a héjakat egy rácsra, és hagyd, hogy lecsepegjenek.

Készíthetsz hozzá csokoládébevonatot is, mely roppant egyszerű. Végy egy tábla étcsokoládét, és gőz felett olvaszd fel. Azután csak mártsd a narancsot a folyékony csokiba, majd, ha megszilárdult, már tálalhatod is.

Narancsos tallér

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg kandírozott narancs
  • 5 dkg mandula
  • 5 evőkanál víz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tejszín
  • vaj

A cukrot a mézzel és a vízzel forrald fel. Keverd hozzá a tejszínt, a kandírozott narancsot, a lisztet és a felszeletelt mandulát. Egymástól távol tegyél diónyi masszákat egy kivajazott tepsire. Lapítsd le őket tallér formájúra, majd előmelegített sütőben öt perc alatt süsd őket készre. Az étcsokoládét gőz felett olvaszd fel, és a tallérok felét mártsd bele. Amikor a máz megdermedt, már kínálhatod is a vendégeknek.

Blog.hu ajánló