A tökéletes kandírozott narancs

Így lesz puha és illatos

Kötelező karácsonyi édesség, amit süteményekhez is felhasználhatsz, de csokiba is márthatod, ajándéknak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kandírozott narancs ideje a karácsony, amikor a háziasszonyok előszeretettel pepecselnek a cukrozott gyümölcshéjjal. Készítsd el te is bátran, mert önmagában fogyasztva, csokoládéba mártva is nagyon finom, de, ha süteménybe sütöd bele, akkor is garantált a siker.

Készítsd el egyszerű receptünket, és, ha már úgyis megcsináltad, akkor próbáld ki süteményünket is, mely remek vendégváró!

Kandírozott narancs

Hozzávalók:

  • 2,5 l víz
  • 50 dkg narancshéj
  • 50 dkg cukor
  • 1 tábla étcsokoládé

A narancsot forró víz alatt mosd le alaposan. Jó, ha használsz valami finomabb dörzsölőt hozzá, például egy mosogatószivacs érdes felületét. A narancsokat hámozd meg, és a héjak belső, fehér részét, amennyire tudod, távolítsd el, másképp nagyon keserű lesz a gyümölcs. Tetszésed szerinti méretre darabold fel a héjakat, és legalább egy napra - de inkább három-négyre - áztasd hideg vízbe.

Tegyél fel vizet főni, majd, amikor már forr, add hozzá a gyümölcshéjakat, és öt-hat percig főzd. Vedd ki a héjakat, és hideg vízben mosd át őket. A receptben leírt mennyiségű vízbe szórd bele a cukrot, és tedd fel főni. Ha forr, add hozzá a héjakat, és állandó kevergetés mellett főzd őket üvegesre, mintha csak hagymát pirítanál. Ha még nem eléggé üvegesek, de kevés a víz rajtuk, önts még hozzá. Amikor kész, szedd ki a héjakat egy rácsra, és hagyd, hogy lecsepegjenek.

Készíthetsz hozzá csokoládébevonatot is, mely roppant egyszerű. Végy egy tábla étcsokoládét, és gőz felett olvaszd fel. Azután csak mártsd a narancsot a folyékony csokiba, majd, ha megszilárdult, már tálalhatod is.

Narancsos tallér

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg kandírozott narancs
  • 5 dkg mandula
  • 5 evőkanál víz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tejszín
  • vaj

A cukrot a mézzel és a vízzel forrald fel. Keverd hozzá a tejszínt, a kandírozott narancsot, a lisztet és a felszeletelt mandulát. Egymástól távol tegyél diónyi masszákat egy kivajazott tepsire. Lapítsd le őket tallér formájúra, majd előmelegített sütőben öt perc alatt süsd őket készre. Az étcsokoládét gőz felett olvaszd fel, és a tallérok felét mártsd bele. Amikor a máz megdermedt, már kínálhatod is a vendégeknek.

Így készül a tökéletes mézeskalács

Nézegess képeket!

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük