A 7 legjobb tojásos étel

Egyszerű, de nagyszerű fogások

Tojásból rengeteg gyors és egyszerű finomságot készíthetsz.

Dia

 	Lágy vagy kemény tojás  	A ráérős villásreggelik első számú sztárja egyértelműen a tökéletes állagúra főzött lágy tojás, kanalazható sárgájával és néhol még lágy, de egyébként inkább kemény fehérjével. Hogy ezt az állapotot elérd, maximum 3 perces fürdőt adj a kiszemelt darabnak, ha pedig inkább a keményre főtt változatot szereted, akkor 7-8 perces kímélő fürdőt szoktak javasolni.

Lágy vagy kemény tojás

A ráérős villásreggelik első számú sztárja egyértelműen a tökéletes állagúra főzött lágy tojás, kanalazható sárgájával és néhol még lágy, de egyébként inkább kemény fehérjével. Hogy ezt az állapotot elérd, maximum 3 perces fürdőt adj a kiszemelt darabnak, ha pedig inkább a keményre főtt változatot szereted, akkor 7-8 perces kímélő fürdőt szoktak javasolni.

Dia


                        	Tojássaláta
                        	A legjobb salátákhoz kell tojás, ám a legeslegjobb saláta fő alapanyaga maga a tojás. Főzz keményre minél többet, szeleteld kedvednek megfelelő formára, öntsd nyakon jó adag házi készítésű majonézzel, és már eheted is! A kedvenc filmedhez, egy szaftos sült mellé vagy pár szelet kenyérrel reggelire, ebédre vagy vacsorára is remek.

Tojássaláta

A legjobb salátákhoz kell tojás, ám a legeslegjobb saláta fő alapanyaga maga a tojás. Főzz keményre minél többet, szeleteld kedvednek megfelelő formára, öntsd nyakon jó adag házi készítésű majonézzel, és már eheted is! A kedvenc filmedhez, egy szaftos sült mellé vagy pár szelet kenyérrel reggelire, ebédre vagy vacsorára is remek.

Dia


                        	Frittata
                        	Hazánk a 10 millió rántottaszakértő országa, és mindenki meg merne esküdni rá, hogy az ő házában készül a legfinomabb, de, ha határainkon túlra - leginkább délnyugat irányába - tekintesz, előbb-utóbb beleszaladhatsz egy jó tál frittatába, ami az olaszok válasza az omlettre. Sok különbség nincs, az eltérés abban rejlik, hogy ők lassabb tűzön, nagyobb adagot készítenek, mint idehaza szokás, és képesek felszeletelni is.

Frittata

Hazánk a 10 millió rántottaszakértő országa, és mindenki meg merne esküdni rá, hogy az ő házában készül a legfinomabb, de, ha határainkon túlra - leginkább délnyugat irányába - tekintesz, előbb-utóbb beleszaladhatsz egy jó tál frittatába, ami az olaszok válasza az omlettre. Sok különbség nincs, az eltérés abban rejlik, hogy ők lassabb tűzön, nagyobb adagot készítenek, mint idehaza szokás, és képesek felszeletelni is.

Dia


                        	Kaszinótojás
                        	Nincs hidegtál kaszinótojás nélkül, ahogy a rendkívül bölcs mondás tartja. A sárgájával töltött fehérje ugyan eleve a tojás sajátja, de, ha megfőzöd, a sárgáját pedig felturbózod néhány összetevővel, és úgy töltöd vissza, egy egészen különleges finomságot készítesz, amit mindenki imád.

Kaszinótojás

Nincs hidegtál kaszinótojás nélkül, ahogy a rendkívül bölcs mondás tartja. A sárgájával töltött fehérje ugyan eleve a tojás sajátja, de, ha megfőzöd, a sárgáját pedig felturbózod néhány összetevővel, és úgy töltöd vissza, egy egészen különleges finomságot készítesz, amit mindenki imád.

Dia


                        	Tojásos galuska
                        	Ugyan a két alapvető hozzávalóból nem következik, de a tojásos galuska igazi nyári fogás, hiszen a hozzá elengedhetetlen friss, ecetes saláta szezonja akkor van. Szerencsére azonban immár télen is bármikor felidézheted a balatoni nyarak legszebb, tojásosnokedli-falós délutánjait, hiszen télen is bármikor szerezhetsz friss salátát a sarki nagyáruházban.

Tojásos galuska

Ugyan a két alapvető hozzávalóból nem következik, de a tojásos galuska igazi nyári fogás, hiszen a hozzá elengedhetetlen friss, ecetes saláta szezonja akkor van. Szerencsére azonban immár télen is bármikor felidézheted a balatoni nyarak legszebb, tojásosnokedli-falós délutánjait, hiszen télen is bármikor szerezhetsz friss salátát a sarki nagyáruházban.

Dia


                        	Stefánia vagdalt
                        	A fasírt finom. A főtt tojás finom. Egyértelmű hát, hogy, ha egyesíted erőiket, finom ételt kapsz majd. Kapd fel a kedvenc konyharuhád, na meg az őzgerincformát, töltsd meg fasírtnak fazonírozott darált hússal, a közepébe tegyél főtt tojásokat, süsd meg az egészet, és lakomázzatok belőle.

Stefánia vagdalt

A fasírt finom. A főtt tojás finom. Egyértelmű hát, hogy, ha egyesíted erőiket, finom ételt kapsz majd. Kapd fel a kedvenc konyharuhád, na meg az őzgerincformát, töltsd meg fasírtnak fazonírozott darált hússal, a közepébe tegyél főtt tojásokat, süsd meg az egészet, és lakomázzatok belőle.

Dia


                        	Tojáslikőr
                        	Ami ennyire alapvető és szerves része minden háztartásnak, abból előbb-utóbb valaki alkoholos italt is készít majd. Nem kerülhette el a sors a tojást sem, szerencsére, így egyszer valahol - feltehetőleg valami angolszász vidéken - valaki nekiállt, hogy tojáslikőrt készítsen, a többi pedig már történelem.

Tojáslikőr

Ami ennyire alapvető és szerves része minden háztartásnak, abból előbb-utóbb valaki alkoholos italt is készít majd. Nem kerülhette el a sors a tojást sem, szerencsére, így egyszer valahol - feltehetőleg valami angolszász vidéken - valaki nekiállt, hogy tojáslikőrt készítsen, a többi pedig már történelem.

Ezt is szeretjük
Fotó: