A legfinomabb paprikások és pörköltek

7 szaftos recept

Az ínycsiklandó, zsíros, paprikás lében főtt húsok a magyar konyha jellegzetes fogásai.

Dia


                        	Szegedi pörkölt
                        	A húsos káposztának vagy a káposztás húsnak nagy hagyományai vannak a Kárpát-medencében, ennek ékes bizonyítéka a szegedi pörkölt is, ami kicsit olyan, mint a székelykáposzta, de azért mégsem teljesen az.

Szegedi pörkölt

A húsos káposztának vagy a káposztás húsnak nagy hagyományai vannak a Kárpát-medencében, ennek ékes bizonyítéka a szegedi pörkölt is, ami kicsit olyan, mint a székelykáposzta, de azért mégsem teljesen az.

Dia


                        	Csirkepaprikás
                        	A csirkepörkölt és a paprikás csirke vagy csirkepaprikás között az alapvető különbséget a tejföl jelenti, anélkül pörkölt, azzal pedig paprikás az, ami a tányéron van. A csirkéből készült változat messze a legnépszerűbb az összes ilyen jellegű fogás közül, ez egyrészt árának és viszonylag egyszerű beszerezhetőségének, másrészt pedig mennyei ízének köszönhető.

Csirkepaprikás

A csirkepörkölt és a paprikás csirke vagy csirkepaprikás között az alapvető különbséget a tejföl jelenti, anélkül pörkölt, azzal pedig paprikás az, ami a tányéron van. A csirkéből készült változat messze a legnépszerűbb az összes ilyen jellegű fogás közül, ez egyrészt árának és viszonylag egyszerű beszerezhetőségének, másrészt pedig mennyei ízének köszönhető.

Dia


                        	Sertéspörkölt
                        	A kezdő háziasszonyok kedvence, mivel jóval nehezebb elrontani, mint közel tökéletesen elkészíteni, ráadásul gyakorlatilag mindenki szereti. Jó nagy adagokban készítheted, melegítve is ugyanolyan finom - sőt, sokak szerint úgy még finomabb! -, és szinte bármilyen körettel fogyasztható, ez bizony nem más, mint a sertéspörkölt.

Sertéspörkölt

A kezdő háziasszonyok kedvence, mivel jóval nehezebb elrontani, mint közel tökéletesen elkészíteni, ráadásul gyakorlatilag mindenki szereti. Jó nagy adagokban készítheted, melegítve is ugyanolyan finom - sőt, sokak szerint úgy még finomabb! -, és szinte bármilyen körettel fogyasztható, ez bizony nem más, mint a sertéspörkölt.

Dia


                        	Gombapaprikás
                        	Az ezerféleképpen készíthető gombából természetesen pörköltet vagy paprikást is készíthetsz. A szaftos, hagymás, nokedlivel könnyen fogyasztható fogást a versenytársaihoz képest nagyon gyorsan összedobhatod, így gyors hétköznapi vacsoraként is megállja a helyét.

Gombapaprikás

Az ezerféleképpen készíthető gombából természetesen pörköltet vagy paprikást is készíthetsz. A szaftos, hagymás, nokedlivel könnyen fogyasztható fogást a versenytársaihoz képest nagyon gyorsan összedobhatod, így gyors hétköznapi vacsoraként is megállja a helyét.

Dia


                        	Marhapörkölt
                        	A bográcsos főzések koronázatlan királya, mire elkészülsz vele, jó eséllyel az oldott hangulat is kialakul, hiszen jó három-négy órára szüksége van, ha öregebb állatból készül, akkor még akár többre is. A vörösbor kihagyhatatlan belőle - persze csak a főzés utolsó 20-30 percében -, és mellőle is, hogy könnyebb legyen kivárni, míg elkészül.

Marhapörkölt

A bográcsos főzések koronázatlan királya, mire elkészülsz vele, jó eséllyel az oldott hangulat is kialakul, hiszen jó három-négy órára szüksége van, ha öregebb állatból készül, akkor még akár többre is. A vörösbor kihagyhatatlan belőle - persze csak a főzés utolsó 20-30 percében -, és mellőle is, hogy könnyebb legyen kivárni, míg elkészül.

Dia


                        	Harcsapaprikás
                        	A harcsa húsánál nem sok jobb dolog fordul elő a hazai vizekben, paprikával és hagymával pedig világraszóló lakoma készül belőle. Ugyan a téli időszak beköszöntével a horgászatnak is búcsút inthetsz, de szerencsére a jobb hentesek, halasok pultjain bármikor megtalálhatod ezt a remek alapanyagot.

Harcsapaprikás

A harcsa húsánál nem sok jobb dolog fordul elő a hazai vizekben, paprikával és hagymával pedig világraszóló lakoma készül belőle. Ugyan a téli időszak beköszöntével a horgászatnak is búcsút inthetsz, de szerencsére a jobb hentesek, halasok pultjain bármikor megtalálhatod ezt a remek alapanyagot.

Dia

	Zúzapörkölt	Ugyan a belsőségek nem a legszebbek nyersen, de főve a legfinomabb ételek alapanyagai is egyben. Ha eddig nem kóstoltad, itt az ideje, hogy kipróbáld, mert az első falatok után jó eséllyel a kedvenceddé válik.

Zúzapörkölt

Ugyan a belsőségek nem a legszebbek nyersen, de főve a legfinomabb ételek alapanyagai is egyben. Ha eddig nem kóstoltad, itt az ideje, hogy kipróbáld, mert az első falatok után jó eséllyel a kedvenceddé válik.

Ezt is szeretjük
Fotó: