Az eredeti dobostorta receptje
A roppanós karamelltetejű dobostortának lehetetlen ellenállni, és igazi konyhai fegyvertény elkészíteni.
- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »
- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
A dobostorta nemzeti eledel, a roppanó tetejű csokoládés tortát Dobos C. József alkotta meg először, és ezért nem lehetünk elég hálásak neki.


A tortagyártásba akkor érdemes belefogni, ha van időd, és nem kell kapkodnod, ugyanis nem éppen 30 perces süteményről van szó.
Dobostorta
Hozzávalók a tésztához:
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 6 tojás
- 3 dkg vaj
Hozzávalók a krémhez:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 6 tojás
- 1 rúd vanília
Hozzávalók a mázhoz:
- 15 dkg kristálycukor
- 1 kávéskanál vaj
- néhány csepp citromlé
Elkészítés ideje:
Körülbelül két óra.
Elkészítés menete:
A vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab 26 centi átmérőjű korongot. Tedd őket tepsibe, és szépen eloszlatva, arányosan simítsd minden egyes darabra a masszát. Süsd meg, majd egy 24 centi átmérőjű tortaforma segítségével vágd őket körbe, és hagyd kihűlni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
A csokoládét reszeld le, a tojásokkal és a porcukorral keverd habosra. Meleg vízbe állítva folyamatosan kevergesd, és hagyd kihűlni. A vajat a vanília kikapart magjával keverd habosra, majd öntsd hozzá az étcsokis masszát. Az első lapot kend meg, és tedd rá a következőt, majd nyomd le egy kicsit. Ezt ismételd egészen addig, amíg a tortalap el nem fogy. Egy lapot tegyél félre, az még később kelleni fog. A maradék krémet kend rá a torta oldalára. Tedd hűtőbe legalább három órára, és hagyd megdermedni.
A vajat, a cukrot és a citromlevet pirítsd meg, és gyorsan kend rá a félretett lapra. Szeleteld fel, mert később már nagyon nehéz lesz, és a szeleteket illeszd a torta tetejére.
OLVASD EL EZT IS!

- fánk
- magyaros
Így készül a forgácsfánk

- alkohol
- gyümölcs
Részeges-gyümölcsös palacsinta tésztaalaprecepttel

- rétes
- kolbász