Az eredeti dobostorta receptje

Ahogy a cukrászdákban készítik

A roppanós karamelltetejű dobostortának lehetetlen ellenállni, és igazi konyhai fegyvertény elkészíteni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A dobostorta nemzeti eledel, a roppanó tetejű csokoládés tortát Dobos C. József alkotta meg először, és ezért nem lehetünk elég hálásak neki.

A tortagyártásba akkor érdemes belefogni, ha van időd, és nem kell kapkodnod, ugyanis nem éppen 30 perces süteményről van szó.

Dobostorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 3 dkg vaj

Hozzávalók a krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 1 rúd vanília

Hozzávalók a mázhoz:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál vaj
  • néhány csepp citromlé

Elkészítés ideje:

Körülbelül két óra.

Elkészítés menete:

A vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab 26 centi átmérőjű korongot. Tedd őket tepsibe, és szépen eloszlatva, arányosan simítsd minden egyes darabra a masszát. Süsd meg, majd egy 24 centi átmérőjű tortaforma segítségével vágd őket körbe, és hagyd kihűlni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

A csokoládét reszeld le, a tojásokkal és a porcukorral keverd habosra. Meleg vízbe állítva folyamatosan kevergesd, és hagyd kihűlni. A vajat a vanília kikapart magjával keverd habosra, majd öntsd hozzá az étcsokis masszát. Az első lapot kend meg, és tedd rá a következőt, majd nyomd le egy kicsit. Ezt ismételd egészen addig, amíg a tortalap el nem fogy. Egy lapot tegyél félre, az még később kelleni fog. A maradék krémet kend rá a torta oldalára. Tedd hűtőbe legalább három órára, és hagyd megdermedni.

A vajat, a cukrot és a citromlevet pirítsd meg, és gyorsan kend rá a félretett lapra. Szeleteld fel, mert később már nagyon nehéz lesz, és a szeleteket illeszd a torta tetejére.

Ezt is szeretjük