Fehér csokis epres bavarois

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Nem kell többé macerálni a mentes étrendekkel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

beauty and style

5 nő 60 felett, aki tud öltözködni, és ragyogóan néz ki »

Zokni szandállal: tényleg ez lesz a tavaszi divat »

A női intimtájék ápolása új szintre lép: egyelőre nevetségesnek tűnik a vaginafiatalító szérum »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Epercoulihoz

  • 150 gr eperpüré
  • 55 gr cukor
  • 55 gr víz
  • 25 gr porzselé

Fehér csokis bavaroishoz

  • 800 gr tejszín
  • 600 gr fehér csokoládé
  • 130 gr porzselé

Citromos piskótához

  • 125 gr egész tojás
  • 100 gr cukor
  • 110 gr liszt
  • ½ citromhéj
  • 4 gr sütőpor
  • 90 gr olvasztott vaj
Recept idők

Elkészítés:

Couli:

A cukorból és a vízből sűrű cukorszirupot főzünk. Az epret botmixerrel pürésítem, vagy a fagyasztott eperpürét felolvasztom. A még forró szirupba beleöntjük a porzselét, majd rögtön összekeverjük a pürével. Kis formákba öntjük, vagy egy tepsibe vékonyan eloszlatjuk. A mélyhűtőben kb. 2 óra alatt készre fagyasztjuk.

Piskóta:

A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg összekevert liszt-sütőpor és citromhéj keveréket. A végén beleöntjük az olvasztott vajat és egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük 170 fokos sütőben.

Bavarois:
A tejszínt forráspontig melegítjük majd hozzáadjuk a porzselét. A még meleg keverékkel leöntjük a fehér csokoládét és homogénre keverjük, majd visszahűtjük 30 fokosra. A meghűlt krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínt és habverővel simára keverjük.

Összeállítás:
Tortakarika oldalát kibéleljük fóliával, majd az aljára helyezünk egy 2 mm kisebb karikával kiszúrt piskótát. Utána 1/3-ig megtöltjük a krémmel, majd belehelyezzük a coulit és felöntjük a maradék krémünkkel. Kifagyasztjuk, majd tálalás előtt 20 perccel kivesszük.

Blog.hu ajánló