Öreg lebbencs

Öreg lebbencs

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 személyre: fél kg lebbencstészta
  • 1 kg kisebb kockára vágott burgonya
  • csipet pirospaprika
  • ételízesítő
  • paprika
  • paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A lebbencstésztát lassú tűzön, kevés olajon megpirítjuk, egészen addig, amíg világos barna nem lesz, és a tészta darabok fel nem hólyagosodnak.

Ekkor levesszük a tűzről, és felöntjük kevés vízzel. Óvatosan, mert ilyenkor felgőzöl a víz.

Utána belekeverjük a kockára vágott burgonyát, pár szem paradicsomot, paprikát, csipet pirospaprikát és sózzuk. Ezek után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és nagyon lassan addig főzzük, amíg pörkölt sűrűségű nem lesz a lé, és meg nem puhulnak az alapanyagok.

Egytálételként tálaljuk!

15812399 605012c357874cd7d6d8ed1e5b01106e wm
Ezt is szeretjük