Öreg lebbencs
Öreg lebbencs
Hozzávalók 4 személyre
- 4 személyre: fél kg lebbencstészta
- egy kg kisebb kockára vágott burgonya
- csipet pirospaprika
- só
- ételízesítő
- paprika
- paradicsom
Elkészítés:
A lebbencstésztát lassú tűzön, kevés olajon megpirítjuk, egészen addig, amíg világos barna nem lesz, és a tészta darabok fel nem hólyagosodnak.
Ekkor levesszük a tűzről, és felöntjük kevés vízzel. Óvatosan, mert ilyenkor felgőzöl a víz.
Utána belekeverjük a kockára vágott burgonyát, pár szem paradicsomot, paprikát, csipet pirospaprikát és sózzuk. Ezek után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és nagyon lassan addig főzzük, amíg pörkölt sűrűségű nem lesz a lé, és meg nem puhulnak az alapanyagok.
Egytálételként tálaljuk!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept