Csirkepörkölt
Csirkepörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db csirkecomb
- 6 db csirkeszárny
- 6 db nagy vöröshagyma
- 1 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál pirospaprika
- 3 evőkanál liszt
- 5 evőkanál olaj
- 2 teáskanál só
- 5 kávéskanál ételízesítő
- 2 kávéskanál bors
- kevés majoránna
- 1 csomag tészta
Elkészítés:
A csirkecombról a bőrt lefejtjük, kettévágjuk és levágjuk a csontról a húst, a csirkeszárnyról levágjuk a tövét (jó lesz a kutyának,) másik két részét kettévágjuk. A hagymát megpucoljuk és összevágjuk, majd az olajon megfuttatjuk, beletesszük a sót, majd az összevágott paradicsomot és paprikát is. A húsdarabokat belerakjuk, kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát, átforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, beletesszük az ételízesítőt, a borsot és a majoránnát. Kb. 50 percet főzzük. A lisztet simára keverjük a pörkölt szaftjával és a levet ezzel sűrítjük. Végül a tésztát sós vízbe megfőzzük.