Csirkepörkölt
Csirkepörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db csirkecomb
- 6 db csirkeszárny
- 6 db nagy vöröshagyma
- 1 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál pirospaprika
- 3 evőkanál liszt
- 5 evőkanál olaj
- 2 teáskanál só
- 5 kávéskanál ételízesítő
- 2 kávéskanál bors
- kevés majoránna
- 1 csomag tészta
Elkészítés:
A csirkecombról a bőrt lefejtjük, kettévágjuk és levágjuk a csontról a húst, a csirkeszárnyról levágjuk a tövét (jó lesz a kutyának,) másik két részét kettévágjuk. A hagymát megpucoljuk és összevágjuk, majd az olajon megfuttatjuk, beletesszük a sót, majd az összevágott paradicsomot és paprikát is. A húsdarabokat belerakjuk, kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát, átforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, beletesszük az ételízesítőt, a borsot és a majoránnát. Kb. 50 percet főzzük. A lisztet simára keverjük a pörkölt szaftjával és a levet ezzel sűrítjük. Végül a tésztát sós vízbe megfőzzük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept