Medvehagymás csirkecomb
Medvehagymás csirkecomb
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db csirkecomb
- 1 csokor medvehagyma
- só
- bors
- fokhagyma-só
- 3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- olaj
- ½ kg újburgonya
- kis rúd medvehagymás vaj
Elkészítés:
A csirkecombokat megmosom, megtörölgetem. Egy kis tálkában elkészítem a pácot, amivel bedörzsölöm a csirkecombokat, teszek rá egy kanál pirospaprikát, egy kanál sót, egy mokkáskanál fekete borsot, fokhagymaborsot és 3 kanál olajat. A keveréket jól elkeverem, utána a csirkecombokba dörzsölöm. Tepsibe helyezem a 3 fokhagymagerezddel és lefedem alufóliával. Előmelegített sütőben 150°C-on 3 órán át sütöm, majd az utolsó fél órában leveszem a fóliát és grillre kapcsolom a sütőt.
Az újburgonyát megkapargatom és felkarikázom, kevés vízben - nem kell, hogy ellepje - megfőzőm. A végén hagyom elfőni a vizet alóla, és öntök alá két kanál olajat. Felvágom apró darabokra a medvehagymát és a krumplihoz adom sóval együtt, majd megpirítom.
Tálalásnál a sült csirkecombok tetejére karikázok a medvehagymás vajból, nagyon szépen megolvad és mellé tálalom a medvehagymás pirított burgonyát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept