Póréhagyma- krémleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Póréhagyma- krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 póréhagyma
  • 1 közepes burgonya
  • 1/2dl olívaolaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt színes bors
  • ételízesítő
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • levesgyöngy vagy pirított kenyérkocka
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagymát megpucolom, felkarikázom, és kb. 1/2 dl olívaolajon megfuttatom. Felöntöm kb. 6 dl vízzel, beleteszem a felkockázott burgonyát, ízesítem sóval, színes borssal (őrölt bors is megfelel), szerecsendióval, ételízesítővel. Ha a póréhagyma, és a burgonya megpuhultak a levesben, akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel összeturmixolom. Felöntöm 2 dl főzőtejszínnel, és még egyszer felforralom. Tálaláskor levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockát kínálok hozzá.
Ez a leves könnyen elkészíthető, a póréhagyma nagyon különleges ízt ad neki, és nem utolsósorban olcsó hozzávalókból áll.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük