Póréhagyma- krémleves
Póréhagyma- krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 póréhagyma
- 1 közepes burgonya
- 1/2dl olívaolaj
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt színes bors
- ételízesítő
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- levesgyöngy vagy pirított kenyérkocka
Elkészítés:
A póréhagymát megpucolom, felkarikázom, és kb. 1/2 dl olívaolajon megfuttatom. Felöntöm kb. 6 dl vízzel, beleteszem a felkockázott burgonyát, ízesítem sóval, színes borssal (őrölt bors is megfelel), szerecsendióval, ételízesítővel. Ha a póréhagyma, és a burgonya megpuhultak a levesben, akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel összeturmixolom. Felöntöm 2 dl főzőtejszínnel, és még egyszer felforralom. Tálaláskor levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockát kínálok hozzá.
Ez a leves könnyen elkészíthető, a póréhagyma nagyon különleges ízt ad neki, és nem utolsósorban olcsó hozzávalókból áll.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept