no

Póréhagyma- krémleves

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Póréhagyma- krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 póréhagyma
  • 1 közepes burgonya
  • 1/2dl olívaolaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt színes bors
  • ételízesítő
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • levesgyöngy vagy pirított kenyérkocka
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagymát megpucolom, felkarikázom, és kb. 1/2 dl olívaolajon megfuttatom. Felöntöm kb. 6 dl vízzel, beleteszem a felkockázott burgonyát, ízesítem sóval, színes borssal (őrölt bors is megfelel), szerecsendióval, ételízesítővel. Ha a póréhagyma, és a burgonya megpuhultak a levesben, akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel összeturmixolom. Felöntöm 2 dl főzőtejszínnel, és még egyszer felforralom. Tálaláskor levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockát kínálok hozzá.
Ez a leves könnyen elkészíthető, a póréhagyma nagyon különleges ízt ad neki, és nem utolsósorban olcsó hozzávalókból áll.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük