Mascarponés kávétorta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mascarponés kávétorta

Hozzávalók 8 személyre:

Piskóta

  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 tk. instant kávé
  • (1 tk. kávészirup)

Krém

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 dl feketekávé
  • 10 dkg 70%-os csoki
  • 1/2 dl rum
  • 1,5 cs. lapzselatin (8-9db)
  • 20 dkg piros, 5 dkg zöld marcipán
  • 10 dkg ét csokibevonó
  • 1 tk. vaj
  • 8 db babapiskóta
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásfehérjét 3 ek. cukorral kemény habbá verjük, a sárgákat szintén 3 ek. cukorral és az instant kávéval kikeverjük. A sárgákat a fehérjébe forgatjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Még melegen folpackkal bélelt, félgömb alakú tálba illesztjük, a kilógó széleket levágjuk.

Krém

A tejszínt felverjük, kétfelé vesszük. A mascarponét is két részre osztjuk. A zselatinokat hideg vízbe beáztatjuk, a csokit gőz fölött felolvasztjuk. A mascarpone egyik felébe 1/2 dl feketekávét, a másikba a felolvasztott csokit keverjük 1-1 kanál cukor és 1-1 cs. vaníliás cukor társaságában. A felmelegített rumban feloldjuk a zselatinokat és felét az egyik, felét a másik krémbe keverjük. A felvert tejszínt is hozzáadjuk a krémekhez.

Összeállítás

A tálba helyezett piskótára öntjük a csokis krémet, aminek a tetejét kirakjuk rumos, kávés tejbe áztatott babapiskótával. Erre jön a kávés krém. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap vigyázva, egy tálra borítjuk, a piros marcipánt kinyújtjuk és bevonjuk vele a tortát. Ezután megint megfordítjuk, és a tetejét bevonjuk csokimázzal (mintha föld lenne). Esetleg a levágott piskótát is rámorzsolhatjuk. A zöld marcipánból leveleket, a maradék pirosból virágokat mintázunk és a \"cserépbe\" ültetjük. A csokimázhoz vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit 1 tk. vajjal.

Ezt is szeretjük