Vargányás burgonyaleves
Vargányás burgonyaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 30-40 dkg burgonya
- 5 dkg vargánya
- 1 l húsalaplé
- 1 tk. pirospaprika
- 4-5 egész bors
- só
- ételízesítő
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 1 tk. liszt
- 1 zöldpaprika
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
Az olajon kicsit megkapatjuk a kockára vágott burgonyát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát (ha kisebb újkrumpliból készítjük, karikára vágjuk). Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük a húslével (lehet kockából is, de akkor ne sózzuk). Beletesszük a kicsumázott paprikát, borsot, a petrezselyem felét összekötve. Mikor a burgonya majdnem megfőtt, kivesszük a paprikát és a zöldet. Ha szeretjük, galuskát szaggatunk bele. A tejfölt 1 tk. liszttel simára keverjük, behabarjuk a levest. Meghintjük a petrezselyem másik felével, amit durvára vágtunk.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció