Vargányás burgonyaleves

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vargányás burgonyaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30-40 dkg burgonya
  • 5 dkg vargánya
  • 1 l húsalaplé
  • 1 tk. pirospaprika
  • 4-5 egész bors
  • ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk. liszt
  • 1 zöldpaprika
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az olajon kicsit megkapatjuk a kockára vágott burgonyát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát (ha kisebb újkrumpliból készítjük, karikára vágjuk). Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük a húslével (lehet kockából is, de akkor ne sózzuk). Beletesszük a kicsumázott paprikát, borsot, a petrezselyem felét összekötve. Mikor a burgonya majdnem megfőtt, kivesszük a paprikát és a zöldet. Ha szeretjük, galuskát szaggatunk bele. A tejfölt 1 tk. liszttel simára keverjük, behabarjuk a levest. Meghintjük a petrezselyem másik felével, amit durvára vágtunk.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük