Vargányás burgonyaleves
Vargányás burgonyaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 30-40 dkg burgonya
- 5 dkg vargánya
- 1 l húsalaplé
- 1 tk. pirospaprika
- 4-5 egész bors
- só
- ételízesítő
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 1 tk. liszt
- 1 zöldpaprika
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
Az olajon kicsit megkapatjuk a kockára vágott burgonyát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát (ha kisebb újkrumpliból készítjük, karikára vágjuk). Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük a húslével (lehet kockából is, de akkor ne sózzuk). Beletesszük a kicsumázott paprikát, borsot, a petrezselyem felét összekötve. Mikor a burgonya majdnem megfőtt, kivesszük a paprikát és a zöldet. Ha szeretjük, galuskát szaggatunk bele. A tejfölt 1 tk. liszttel simára keverjük, behabarjuk a levest. Meghintjük a petrezselyem másik felével, amit durvára vágtunk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept