Kacsacombfilé lencsesalátával

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: a legstílusosabb őszi szettek »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

Konfitált paradicsomhoz

  • 5 dl olívaolaj
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

Kacsacombhoz

  • 2 db kacsacomb
  • só és bors
  • 3 evőkanál rizsliszt (vagy teljes kiőrlésű búzaliszt)

Lencsesalátához

  • 30 dkg lencse
  • 1 tk. só
  • ízlés szerint bors
  • 1 db cukkini
  • 6-7 db csemege uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint citromlé
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A konfitált paradicsom elkészítéséhez először megmossuk és megszárítjuk a paradicsomot. Ezután óvatosan forró olajba helyezzük, beletesszük a fokhagymát (egészben, nem pucolva,) és takarékra vesszük a lángot. 5-8 percig konfitáljuk a paradicsomot, attól függően, mennyire érett. Amikor elkészül, óvatosan kivesszük a paradicsomot, leitatjuk róla az olajat és megsózzuk. Ezután leszűrjük az olajat és félretesszük - további hozzávalókhoz használjuk fel egy részét, a maradék hűtőben tárolva pár hétig eláll, kiváló ízesítő.

A kacsacombot kifilézzük, bőrét beirdaljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és rizslisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben kevés paradicsomos olajat hevítünk, majd beletesszük a húst (először a bőrös felével lefele) és megsütjük.

A lencsesalátához az előzőleg beáztatott lencsét sós vízben megfőzzük. A cukkinit és a hagymát apró kockára szeleteljük és kevés paradicsomos olívaolajon kissé megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lencsét, a felszeletelt uborkát és ízlés szerint tovább ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és a citrom levéllel. Petrezselyemmel díszítjük.

Ezt is szeretjük