Kacsacombfilé lencsesalátával

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

Konfitált paradicsomhoz

  • 5 dl olívaolaj
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

Kacsacombhoz

  • 2 db kacsacomb
  • só és bors
  • 3 evőkanál rizsliszt (vagy teljes kiőrlésű búzaliszt)

Lencsesalátához

  • 30 dkg lencse
  • 1 tk. só
  • ízlés szerint bors
  • 1 db cukkini
  • 6-7 db csemege uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint citromlé
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A konfitált paradicsom elkészítéséhez először megmossuk és megszárítjuk a paradicsomot. Ezután óvatosan forró olajba helyezzük, beletesszük a fokhagymát (egészben, nem pucolva,) és takarékra vesszük a lángot. 5-8 percig konfitáljuk a paradicsomot, attól függően, mennyire érett. Amikor elkészül, óvatosan kivesszük a paradicsomot, leitatjuk róla az olajat és megsózzuk. Ezután leszűrjük az olajat és félretesszük - további hozzávalókhoz használjuk fel egy részét, a maradék hűtőben tárolva pár hétig eláll, kiváló ízesítő.

A kacsacombot kifilézzük, bőrét beirdaljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és rizslisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben kevés paradicsomos olajat hevítünk, majd beletesszük a húst (először a bőrös felével lefele) és megsütjük.

A lencsesalátához az előzőleg beáztatott lencsét sós vízben megfőzzük. A cukkinit és a hagymát apró kockára szeleteljük és kevés paradicsomos olívaolajon kissé megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lencsét, a felszeletelt uborkát és ízlés szerint tovább ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és a citrom levéllel. Petrezselyemmel díszítjük.

Ezt is szeretjük