Kacsacombfilé lencsesalátával

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kacsacombfilé lencsesalátával

Hozzávalók 2 személyre:

Konfitált paradicsomhoz

  • 5 dl olívaolaj
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

Kacsacombhoz

  • 2 db kacsacomb
  • só és bors
  • 3 evőkanál rizsliszt (vagy teljes kiőrlésű búzaliszt)

Lencsesalátához

  • 30 dkg lencse
  • 1 tk. só
  • ízlés szerint bors
  • 1 db cukkini
  • 6-7 db csemege uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint citromlé
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A konfitált paradicsom elkészítéséhez először megmossuk és megszárítjuk a paradicsomot. Ezután óvatosan forró olajba helyezzük, beletesszük a fokhagymát (egészben, nem pucolva,) és takarékra vesszük a lángot. 5-8 percig konfitáljuk a paradicsomot, attól függően, mennyire érett. Amikor elkészül, óvatosan kivesszük a paradicsomot, leitatjuk róla az olajat és megsózzuk. Ezután leszűrjük az olajat és félretesszük - további hozzávalókhoz használjuk fel egy részét, a maradék hűtőben tárolva pár hétig eláll, kiváló ízesítő.

A kacsacombot kifilézzük, bőrét beirdaljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és rizslisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben kevés paradicsomos olajat hevítünk, majd beletesszük a húst (először a bőrös felével lefele) és megsütjük.

A lencsesalátához az előzőleg beáztatott lencsét sós vízben megfőzzük. A cukkinit és a hagymát apró kockára szeleteljük és kevés paradicsomos olívaolajon kissé megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lencsét, a felszeletelt uborkát és ízlés szerint tovább ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és a citrom levéllel. Petrezselyemmel díszítjük.

Ezt is szeretjük