Konfetti pulyka

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Konfetti pulyka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,3 kg pulykamellfilé
  • 60 dkg cékla
  • 2-3 zsenge sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg margarin
  • 12 dkg tejföl
  • 2 ek fokhagymakrém
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk őrölt kömény
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsuk meg. A fokhagymakrémben keverjük el a majoránnát, a köményt, az oregánót, a borsot, és sózzuk meg.
Ezzel a keverékkel kenjük be a húst, és tegyük félre pihenni. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A zöldségeket tisztítsuk meg. A cékla egy részét és a paprikát vágjuk csíkokra.
A többi céklát és a krumplit kockázzuk fel és bő, sós vízben tegyük fel főni a megpucolt fokhagymagerezdekkel együtt. (Ez is megfő a zöldségekkel együtt és amikor összetörjük, isteni ízt ad a pürének).
Egy éles késsel szúrjunk lyukakat a húsba, és nyomjuk bele a zöldségeket.
Ha nem sikerül, egy fakanál nyelével ki tudjuk tágítani.
Ha elkészültünk vele, spárgával vagy konyhai kötözővel kössük össze a húst, hogy szép, egyenletes formája legyen.
Egy tepsibe löttyintsünk kevés olajat, kb. egy ujjnyi vizet, és fektessük bele a pulykát.
Fedjük le alufóliával és süssük, amíg meg nem puhul.
Akkor vegyük le a fóliát, tekerjük feljebb a sütőt, és időnként locsolgatva pirítsuk meg.
Ha a krumpli és a cékla megfőtt, szűrjük le. Adjuk hozzá a margarint, a tejfölt, sózzuk meg és krumplinyomóval törjük össze.
Tálaláskor friss oregánóval vagy majoránnával díszítsük.

Ezt is szeretjük