Sültburgonya-krémleves szarvasgombával

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 1 dl olaj
  • 4 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • zöldségalaplé
  • só, bors ízlés szerint
  • pár zsályalevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl lenmag
  • szarvasgomba kaviár
Recept idők

Elkészítés:

A lenmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
A burgonyát előkészítjük, karikákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, elkeverjük az olajjal és egy tepsibe tesszük. Melléhelyezünk pár gerezd (pucolatlan) fokhagymát és a zsályaleveleket. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Ezután egy lábosban felmelegítjük a tejet, beletesszük a sült burgonyát, kinyomkodjuk a fokhagyma belsejét és hozzáadjuk az alaplevet (annyit, hogy ellepje). 5 percig főzzük, majd leturmixoljuk. Visszaöntjük a levest a lábosba, felforraljuk a tejfölt, simára keverjük 1-2 dl levessel, majd azt is hozzáadjuk a krémleveshez. Ha túl sűrű, adunk hozzá még alaplevet, illetve sózzuk, ha nem lenne elég sós.

Tálaláskor a levest megszórjuk a lenmaggal és szarvasgomba kaviárra.

Ezt is szeretjük