Sültburgonya-krémleves szarvasgombával

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Divattippek testalkat szerint: ezeket az elveket kövesd, és mindenki a nőt látja meg benned »

Kim Basinger 22 éves lánya tiszta anyja: épp csak merészebben öltözködik »

Mamafarmer nőiesen: ilyen szexi tud lenni nyáron »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 1 dl olaj
  • 4 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • zöldségalaplé
  • só, bors ízlés szerint
  • pár zsályalevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl lenmag
  • szarvasgomba kaviár
Recept idők

Elkészítés:

A lenmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
A burgonyát előkészítjük, karikákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, elkeverjük az olajjal és egy tepsibe tesszük. Melléhelyezünk pár gerezd (pucolatlan) fokhagymát és a zsályaleveleket. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Ezután egy lábosban felmelegítjük a tejet, beletesszük a sült burgonyát, kinyomkodjuk a fokhagyma belsejét és hozzáadjuk az alaplevet (annyit, hogy ellepje). 5 percig főzzük, majd leturmixoljuk. Visszaöntjük a levest a lábosba, felforraljuk a tejfölt, simára keverjük 1-2 dl levessel, majd azt is hozzáadjuk a krémleveshez. Ha túl sűrű, adunk hozzá még alaplevet, illetve sózzuk, ha nem lenne elég sós.

Tálaláskor a levest megszórjuk a lenmaggal és szarvasgomba kaviárra.

Ezt is szeretjük