Sültburgonya-krémleves szarvasgombával

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Sültburgonya-krémleves szarvasgombával

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 1 dl olaj
  • 4 dl tej
  • 1.5 dl tejföl
  • zöldségalaplé
  • só, bors ízlés szerint
  • pár zsályalevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl lenmag
  • szarvasgomba kaviár
Recept idők

Elkészítés:

A lenmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
A burgonyát előkészítjük, karikákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, elkeverjük az olajjal és egy tepsibe tesszük. Melléhelyezünk pár gerezd (pucolatlan) fokhagymát és a zsályaleveleket. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Ezután egy lábosban felmelegítjük a tejet, beletesszük a sült burgonyát, kinyomkodjuk a fokhagyma belsejét és hozzáadjuk az alaplevet (annyit, hogy ellepje). 5 percig főzzük, majd leturmixoljuk. Visszaöntjük a levest a lábosba, felforraljuk a tejfölt, simára keverjük 1-2 dl levessel, majd azt is hozzáadjuk a krémleveshez. Ha túl sűrű, adunk hozzá még alaplevet, illetve sózzuk, ha nem lenne elég sós.

Tálaláskor a levest megszórjuk a lenmaggal és szarvasgomba kaviárra.

Ezt is szeretjük