Hagyományos túrós lepény

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hagyományos túrós lepény

Hozzávalók 12 személyre

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin (puha)
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 cs vaníliás cukor
  • citromhéj

Töltelék

  • 75 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. tejföl
  • citromhéj
  • 1 tojássárgája
  • 1 egész tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyag hozzáadásával összegyúrjuk, és addig \"verjük\", míg el nem válik az edény falától. Kelesztőtálban, langyos helyen, kb. fél óráig kelesztjük. Ujjnyi vastagságú tésztát nyújtunk, majd kizsírozott, 28 cm-es kerek sütőformába helyezzük. Amíg még a tészta tovább kel, elkészítjük a tölteléket.
A túrót áttörjük, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot (kivéve a tojássárgáját), majd a tészta tetejére kenjük és meglocsoljuk a felvert tojássárgájával.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 20-30 percig sütjük. (Amíg a tészta zsemleszínű nem lesz.) Ha már nem forró az edény, deszkára csúsztatjuk a tésztát.

15821445 1cf417014d1766cfdf465926055815fa wm
Ezt is szeretjük