Hagyományos túrós lepény

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hagyományos túrós lepény

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin (puha)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 cs vaníliás cukor
  • citromhéj

Töltelék

  • 75 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. tejföl
  • citromhéj
  • 1 tojássárgája
  • 1 egész tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyag hozzáadásával összegyúrjuk, és addig \"verjük\", míg el nem válik az edény falától. Kelesztőtálban, langyos helyen, kb. fél óráig kelesztjük. Ujjnyi vastagságú tésztát nyújtunk, majd kizsírozott, 28 cm-es kerek sütőformába helyezzük. Amíg még a tészta tovább kel, elkészítjük a tölteléket.
A túrót áttörjük, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot (kivéve a tojássárgáját), majd a tészta tetejére kenjük és meglocsoljuk a felvert tojássárgájával.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 20-30 percig sütjük. (Amíg a tészta zsemleszínű nem lesz.) Ha már nem forró az edény, deszkára csúsztatjuk a tésztát.

Ezt is szeretjük