Nyári tökfőzelék

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyári tökfőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 és1/2 kg zsenge főzőtök
  • 25 dkg paprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg bacon
  • 2 evőkanál almaecet
  • bors
  • őrölt mustármag
  • koriander
  • pirospaprika
  • kapor
  • tejföl ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tököt megpucolom, legyalulom, NEM sózom be. A bacont apróra vágom, megpirítom, megsütöm benne az apróra vágott hagymát. A paradicsom héját lehúzom, magjait is eltávolítom (nyersen, főzés közben megeszem). A tiszta paradicsomhúst felaprítom, beleteszem a hagymába, megvárom, hogy kieressze a levét, ekkor teszem bele az egyéb fűszereket, majd következik a húsos paprika nagy darabokban. Ha félig megsült a paprika, következik a gyalult tök, amit rögtön megöntözök az almaecettel, és készre főzöm. Tálalás előtt kihalászom a paprikákat (megeszem), majd külön tálba adok hozzá tejfölt. Télen lehet dúsítani debrecenivel, nyáron legfeljebb virslivel. Rántás, sűrítés nincs benne, igazi nyári főzelék! Zsenge zöldbabbal is lehet helyettesíteni a tököt!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük