Nyári tökfőzelék
Nyári tökfőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 és1/2 kg zsenge főzőtök
- 25 dkg paprika
- 25 dkg paradicsom
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg bacon
- 2 evőkanál almaecet
- só
- bors
- őrölt mustármag
- koriander
- pirospaprika
- kapor
- tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
A tököt megpucolom, legyalulom, NEM sózom be. A bacont apróra vágom, megpirítom, megsütöm benne az apróra vágott hagymát. A paradicsom héját lehúzom, magjait is eltávolítom (nyersen, főzés közben megeszem). A tiszta paradicsomhúst felaprítom, beleteszem a hagymába, megvárom, hogy kieressze a levét, ekkor teszem bele az egyéb fűszereket, majd következik a húsos paprika nagy darabokban. Ha félig megsült a paprika, következik a gyalult tök, amit rögtön megöntözök az almaecettel, és készre főzöm. Tálalás előtt kihalászom a paprikákat (megeszem), majd külön tálba adok hozzá tejfölt. Télen lehet dúsítani debrecenivel, nyáron legfeljebb virslivel. Rántás, sűrítés nincs benne, igazi nyári főzelék! Zsenge zöldbabbal is lehet helyettesíteni a tököt!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept