Tiramisu trüffel

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tiramisu trüffel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 csapott tk. instant kávé
  • 3 dkg habtejszín
  • 2 tk. amaretto likőr
  • 1 tk. puha vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • kb. 10 db amaretti keksz
Recept idők

Elkészítés:

A fehér csokit megolvasztom, a habtejszínt megmelegítem, és feloldom benne az instant kávét. A kávés tejszínt legalább 3-4 részletben az olvasztott fehér csokihoz keverem - így kapunk szép sima, tökéletes állagú csokoládékrémet (ganache)! Akkor sem szabad megijedni, ha az első-második részlet tejszín adagolásánál a ganache először picit összeugrik, gyönyörűen el fog rendeződni az állaga, mire az összes tejszínt hozzáadjuk! Ekkor hozzákeverem az amaretto likőrt, majd a puha vajat. A krémet egy nejlonzsákba adagolva hűtőbe teszem 1-2 órára. Mikor már formázható állagú, a zsákot kivágom, és kis kupacokat adagolok belőle sütőpapírral bélelt edénybe. Ismét hűtöm röviden, majd a kupacokat kézzel kicsit átgömbölyítem, és visszateszem a hűtőbe.
Az amaretti kekszeket lereszelem/ aprítógépben összetöröm/ nejlonba teszem és sodrófával összetöröm, majd a morzsát egy kis tálba teszem. Az étcsokit apróra vágom, a kétharmadát megolvasztom vízgőz fölött, majd leveszem a hőforrásról, és hozzákeverem a maradék étcsokit: ez lehűti egy kicsit a csokoládét, így az eléri a kb. 32 fokos ideális munkahőmérsékletet. A csokoládéban egyenként megmártom a gombócokat. A frissen mártott gombócokat pedig az amaretti-morzsában meghempergetem, és hagyom, hogy szobahőn megszilárduljon a csoki.

1
2
Ezt is szeretjük