Kókusz-ribizli jégkrém

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kókusz-ribizli jégkrém

Hozzávalók 2 személyre:

Fagyialap

  • 1 dl habtejszín
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 1 ek. xilit/cukor
  • 2 púpos evőkanál natúr sajtkrém
  • 2 ek. ribizlilekvár (vagy bármilyen tetszőleges ízű, sűrűbb lekvár)

Csokiburok

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg kakaóvaj
Recept idők

Elkészítés:

A habtejszínbe beleöntöm a kókuszreszeléket és a xilitet, majd összemelegítem. Hagyom először szobahőmérsékleten kihűlni, majd hűtőben teljesen hidegre hűtöm. A kókuszos alapot összeturmixolom a krémsajttal, majd az alapot a jégkrémformákba kanalazom, de nem töltöm ezúttal teljesen tele a formát, 3-4 mm-nyi helyet hagyok. A lekvárt nejlonzsákba töltöm, a végét kivágom, és a nejlon végét picit belenyomom a kókuszos alapkrémbe, és egy csíkban lekvárt adagolok minden mélyedésbe, majd villával picit még márványosra húzom. A formát érdemes óvatosan a pulthoz ütögetni, hogy szépen eligazodjon a fagyialap. A formát fagyasztóba teszem, és megfagyasztom.
A burokhoz az étcsokit a kakaóvajjal összeolvasztom, egy bögrébe öntöm, a bögrét megdöntöm, és egyenként megmártom-forgatom benne a fagyott jégkrémeket. Az esetleges csokizási hiányosságokat kiskanállal javítom. Amint egy jégkrémet becsokiztam, a burkot rögtön megszórom egy kevés kókuszreszelékkel, amíg még nem kötött meg a csoki teljesen - sietni kell, mert a fagyos jégkrémen gyorsan megszilárdul.

Ez a mennyiség 4 mini jégkrémhez elég, nagyobb formához duplázni érdemes!

1
2
Ezt is szeretjük