Fondantos-virágos torta
Fondantos-virágos torta
Hozzávalók 12 személyre
- 3*3 tojás
- 3*3 ek cukor
- 3*3 ek liszt
- 2 cs csokoládés pudingpor
- 6,5 dl tej
- 7 ek. cukor
- 250 g margarin
- málnapirosra színezett fondant
- fehér fondant
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el. Ehhez 4,5 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni a piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta sorrendben. Végül a tortát kívülről is körbekenjük a krémmel, hogy megtapadjon benne a fondant.
Ezután kinyújtjuk a málnapiros/ rózsaszín fondantot, és beburkoljuk vele a tortát. Ezután egy nagy pogácsaszaggatóval kivágjuk a fehér fondantból a középső kört, és négy csíkot. Majd mind a rózsaszín, mind a fehér fondantból virágokat szúrunk ki. A fondant díszeket végül vizes ecsettel megkenve rátapasztjuk a rózsaszín alapra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept