Fondantos-virágos torta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 3*3 tojás
  • 3*3 ek cukor
  • 3*3 ek liszt
  • 2 cs csokoládés pudingpor
  • 6,5 dl tej
  • 7 ek. cukor
  • 250 g margarin
  • málnapirosra színezett fondant
  • fehér fondant
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Ehhez 4,5 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni a piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta sorrendben. Végül a tortát kívülről is körbekenjük a krémmel, hogy megtapadjon benne a fondant.
Ezután kinyújtjuk a málnapiros/ rózsaszín fondantot, és beburkoljuk vele a tortát. Ezután egy nagy pogácsaszaggatóval kivágjuk a fehér fondantból a középső kört, és négy csíkot. Majd mind a rózsaszín, mind a fehér fondantból virágokat szúrunk ki. A fondant díszeket végül vizes ecsettel megkenve rátapasztjuk a rózsaszín alapra.

Ezt is szeretjük