Fondantos-virágos torta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fondantos-virágos torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 3*3 tojás
  • 3*3 ek cukor
  • 3*3 ek liszt
  • 2 cs csokoládés pudingpor
  • 6,5 dl tej
  • 7 ek. cukor
  • 250 g margarin
  • málnapirosra színezett fondant
  • fehér fondant
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Ehhez 4,5 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni a piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta sorrendben. Végül a tortát kívülről is körbekenjük a krémmel, hogy megtapadjon benne a fondant.
Ezután kinyújtjuk a málnapiros/ rózsaszín fondantot, és beburkoljuk vele a tortát. Ezután egy nagy pogácsaszaggatóval kivágjuk a fehér fondantból a középső kört, és négy csíkot. Majd mind a rózsaszín, mind a fehér fondantból virágokat szúrunk ki. A fondant díszeket végül vizes ecsettel megkenve rátapasztjuk a rózsaszín alapra.

Ezt is szeretjük