5 mennyei házi szendvicskrém

Nem szeretnél főzni, vagy nincs kedved sokat enni a szilveszteri vacsora előtt, akkor jól jöhet néhány finom szendvicskrém.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tojáskrém

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • petrezselyem
  • bors

Főzd a tojásokat 10 perc alatt keményre. Pucold meg őket, és villával nyomkodd össze lehetőleg minél alaposabban.

Add hozzá a vajat, a tejfölt, a mustárt és az apróra vágott petrezselymet. Keverd el jól a krémet, végül ízesítsd sóval, borssal.

Köménymagos kőrözött

Hozzávalók:

  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 kis natúr joghurt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • kevés vaj
  • petrezselyem
  • köménymag
  • fűszerpaprika

A túrót törd össze villával, keverd hozzá a joghurtot, a vajat, az apróra vágott vöröshagymát, fűszerezd sóval, borssal, köménymaggal és fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze, hogy minél krémesebb állagú legyen. Végül szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 5 db közepes padlizsán
  • 25 dkg vaj
  • 8-10 evőkanál majonéz
  • 4-5 evőkanál mustár
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors

A padlizsánokat villával szurkáld meg, és előmelegített sütőben a rácson süsd addig, amíg meg nem puhulnak teljesen. Közben a fokhagymát fokhagymanyomón passzírozd át, tedd egy tálba, add hozzá a mustárt, a majonézt és a vajat. A megsült, kicsit kihűlt padlizsánokat hámozd meg, és add hozzá a tál tartalmához. Pépesítsd az egészet kézi mixerrel, majd ízesítsd sóval és borssal. Hagyd kihűlni, és tedd hűtőbe 1-2 órára.

Tonhalkrém ananásszal

Hozzávalók:

  • 2 tonhalkonzerv
  • 1 kicsi ananászkonzerv
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé

A tonhalat tedd egy kisebb tálba, és villával törd össze. Az ananászt, a hagymát, a fokhagymát aprítóval darabold fel, majd keverd hozzá a halhoz. Végül add hozzá a majonézt, a mustárt és a citromlét. Keverd össze jól, majd tedd hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Karfiolkrém

Hozzávalók:

  • 1 nagy karfiol
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 1 tubus majonéz
  • 1 nagy doboz tejföl
  • bors

A karfiolt darabokra vágva sós vízben főzd puhára, majd szűrd le, és turmixold össze. Az apróra vágott hagymát add hozzá a karfiolhoz, majd öntsd rá a majonézt és a tejfölt. Keverd össze jól.

Ezt is szeretjük