5 hozzávaló, 5 recept

Nincs kedved cipekedni hazafelé, de szívesen levezetnéd a napodat egy kis főzőcskézéssel? Receptjeinkhez csupán 5 hozzávaló szükséges, és elkészítésük sem nehéz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Olaszos melegszendvics

Hozzávalók:

  • 2 szelet kenyér
  • 1 paradicsom
  • mozzarella sajt
  • kevés vaj
  • oregánó
A kenyereket vajazd meg. A paradicsomot karikázd fel, és tedd a kenyérre.
 
Szórd meg oregánóval. Rakd a tetejére a sajtszeleteket, és sütőben süsd 180 fokon 5 percig.

Pikk-pakk gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 2 marék friss gyümölcs
  • 2 pohár ízesített gyümölcsjoghurt
  • 3 dl gyümölcslé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj

Kézi shakerbe öntsd bele a joghurtokat, add hozzá a vaníliás cukrot, illetve ízlés szerint fahéjat. Rázd össze a befőtt levével, valamint annyi gyümölcslével, hogy megfelelő állagú levet kapj. Kockázd fel a gyümölcsöket, és add a kész leveshez.

Baconbe göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 4 csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • étolaj

A csirkemelleket vágd vékony szeletekre. Egy szelet bacont teríts ki, erre helyezz rá egy hússzeletet, szórd meg sóval és borssal, helyezz mellé egy kis hasáb sajtot, és göngyöld fel. Ne sózd meg nagyon, mert a szalonna amúgy is sós. Ugyanígy készítsd el a többi húst is, majd a göngyölegeket helyezd tepsibe, szorosan egymás mellé. Kevés étolajat önts alá. A tepsit fedd le alufóliával, és told a sütőbe. 180 fokon süsd körülbelül 30 percet, utána vedd le a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit.

Sárgarépa-saláta naranccsal

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 2 narancs
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • fél evőkanál méz

Reszeld le a sárgarépákat egy nagy lyukú reszelőn, vagy vágd juliennre, vagyis gyufaszál vastagságúra. A hagymát vágd apróra, és kockázd fel. Az egyik narancsot hámozd meg, és felkockázva add a répához. A másik narancsnak préseld ki a levét, és add a salátához. Sózd meg, és a legvégén ízesítsd a mézzel. Szárnyasokhoz kiváló!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Aludttejes pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl aludttej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A megszitált liszttel dörzsöld el a vajat, gyúrd össze az aludttejjel, a sóval és a kiskanál szódabikarbónával. Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, szaggass belőle kis pogácsákat, és vagdosd be a tetejüket. Tedd őket kivajazott-kilisztezett tepsire. Előmelegített sütőben körülbelül 180 fokon süsd meg.

Ezt is szeretjük