5 fincsi, hűsítő házi fagylalt
Mi is lehetne jobb a rekkenő hőségben egy jó adag fagylaltnál? Ezeket most könnyen el is készítheted, és még egészségesek is!
Fogyókúrás fagylalt
Hozzávalók:
- 25 dkg mirelit vegyes piros gyümölcs
- 2 evőkanál méz
- 3 dl joghurt
- 2 evőkanál cseresznyepálinka
A fagyasztott gyümölcsöket ne engedd fel, hanem fagyott állapotban tedd turmixgépbe. Hintsd meg a mézzel, locsold meg a pálinkával, és öntsd fel a joghurttal.
Alaposan turmixold össze, és üvegkehelyben tálald. Azonnal fogyaszd, mert 10 perc után megolvad, ha mégsem fogy el minden adag, fagyaszd vissza.
Részeges mazsolafagylalt
Hozzávalók:
-
2 evőkanál mazsola
-
2 cl rozspálinka
-
1 dl tej
-
kevés vanília
-
1 tojássárgája
-
1 evőkanál tömény almalé
-
2 evőkanál tejszín
A megmosott mazsolát öntözd meg a rozspálinkával, és két órát hagyd állni. A tejet forrald fel a vaníliával. Tedd bele a mazsolát, és további 10 percig hagyd állni. Eközben keverd krémszerűre a tojássárgáját az almalével, és add a tejhez. Lassú tűzön kevergesd addig, amíg sűrű krémet nem kapsz. Ezután állandó keverés mellett hagyd kihűlni. Verd fel a tejszínt, és óvatosan add a krémhez. Mélyhűtőben fagyaszd 1-2 óráig.
Eperfagylalt
Hozzávalók:
-
20 dkg mélyhűtött eper
-
fél dl joghurt
-
1 evőkanál juharszirup
Az epret hagyd kissé felengedni, majd turmixold pépesre a joghurttal. Ezután édesítsd a juharsziruppal, hagyd egy kicsit visszafagyni, majd tálalás előtt ismét turmixold át.
Tejszínes kivifagylalt
Hozzávalók:
-
2 kivi
-
2 evőkanál tejszín
-
1 kávéskanál akácméz
-
néhány friss mentalevél
Hámozd meg a kivit, két szép szeletet tegyél félre, a többit darabold fel, és törd át egy szitán. Verd fel a tejszínt, és add az áttört kivihez, majd édesítsd az akácmézzel. Töltsd desszertpohárba, és fagyaszd a mélyhűtőben két órán át. Közben időnként keverd meg, hogy ne képződjenek benne jégkristályok. Tálalás előtt a két kiviszelettel és a mentalevéllel díszítsd.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Banánfagylalt
Hozzávalók:
-
1 érett banán
-
1 kávéskanál tömény almalé
-
2 evőkanál tejföl
-
1 pötty tejszín
Hámozd meg a banánt, és két órán át fagyaszd a mélyhűtőben. Ezután turmixold össze a tejföllel és az almalével. Az így kapott krémet tedd desszerttányérba, és egy pötty tejszínnel díszítve azonnal tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves

- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek

- eper
- leves