5 fincsi, hűsítő házi fagylalt
Mi is lehetne jobb a rekkenő hőségben egy jó adag fagylaltnál? Ezeket most könnyen el is készítheted, és még egészségesek is!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fogyókúrás fagylalt

Hozzávalók:

  • 25 dkg mirelit vegyes piros gyümölcs
  • 2 evőkanál méz
  • 3 dl joghurt
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka

A fagyasztott gyümölcsöket ne engedd fel, hanem fagyott állapotban tedd turmixgépbe. Hintsd meg a mézzel, locsold meg a pálinkával, és öntsd fel a joghurttal.

Alaposan turmixold össze, és üvegkehelyben tálald. Azonnal fogyaszd, mert 10 perc után megolvad, ha mégsem fogy el minden adag, fagyaszd vissza.

Részeges mazsolafagylalt

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál mazsola
  • 2 cl rozspálinka
  • 1 dl tej
  • kevés vanília
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tömény almalé
  • 2 evőkanál tejszín

A megmosott mazsolát öntözd meg a rozspálinkával, és két órát hagyd állni. A tejet forrald fel a vaníliával. Tedd bele a mazsolát, és további 10 percig hagyd állni. Eközben keverd krémszerűre a tojássárgáját az almalével, és add a tejhez. Lassú tűzön kevergesd addig, amíg sűrű krémet nem kapsz. Ezután állandó keverés mellett hagyd kihűlni. Verd fel a tejszínt, és óvatosan add a krémhez. Mélyhűtőben fagyaszd 1-2 óráig.

Eperfagylalt

Hozzávalók:

  • 20 dkg mélyhűtött eper
  • fél dl joghurt
  • 1 evőkanál juharszirup

Az epret hagyd kissé felengedni, majd turmixold pépesre a joghurttal. Ezután édesítsd a juharsziruppal, hagyd egy kicsit visszafagyni, majd tálalás előtt ismét turmixold át.

Tejszínes kivifagylalt

Hozzávalók:

  • 2 kivi
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 kávéskanál akácméz
  • néhány friss mentalevél

Hámozd meg a kivit, két szép szeletet tegyél félre, a többit darabold fel, és törd át egy szitán. Verd fel a tejszínt, és add az áttört kivihez, majd édesítsd az akácmézzel. Töltsd desszertpohárba, és fagyaszd a mélyhűtőben két órán át. Közben időnként keverd meg, hogy ne képződjenek benne jégkristályok. Tálalás előtt a két kiviszelettel és a mentalevéllel díszítsd.

Banánfagylalt

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 1 kávéskanál tömény almalé
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 pötty tejszín

Hámozd meg a banánt, és két órán át fagyaszd a mélyhűtőben. Ezután turmixold össze a tejföllel és az almalével. Az így kapott krémet tedd desszerttányérba, és egy pötty tejszínnel díszítve azonnal tálald.

Ezt is szeretjük