5 gyors csirkés recept, ha nincs ötleted vacsorára
Nem kell esténként szendvicsre fanyalodnod, ha nincs időd. Csirkés receptjeink gyorsan megvannak, és igazi ínyencségek.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirke változatosan elkészíthető, és akkor sem kell lemondanod róla, ha éppen a fogyókúrád kellős közepén tartasz. Különböző fűszerekkel, zöldségekkel vagy éppen alkohollal megbolondítva igazán izgalmassá teheted a család kedvencét.

Rizzsel, krumplival vagy akár valamilyen zöldsalátás körettel tálalva remek vacsorát készíthetsz belőle.

Cukkinis csirkemell

Hozzávalók:

  • 3 pohár tejföl
  • 3 póréhagyma
  • 2 csirkemell
  • 2 cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • bors

A póréhagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. A csirkemelleket vágd kockára, és dobd a hagymára. Picit pirítsd meg, majd add hozzá a kisebb darabokra vágott cukkinit. Ízlésed szerint fűszerezd, majd fedd le, és párold puhára. Amikor a hús puha, öntsd rá a tejfölt, és szórd bele az áttört fokhagymát. Hagyd kicsit összeforrni, és már tálalhatod is.

Mustáros csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 8 csirkeszárny
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, és picit sózd meg őket. Egy tepsit olajozz ki, és a húsokat fektesd bele. A vajat olvaszd meg, majd a mustárral, a citromlével, az olajjal, a barnacukorral és a pirospaprikával keverd össze. Kicsit sózd, borsozd, majd a szárnyak belső feleit alaposan kend be a mázzal. Előmelegített sütőben süsd 20 percig, majd a másik felüket is kend be a mézes masszával. Így is süsd még 20 percet. Ha esetleg égni kezdene, pici vizet önts alá.

Gyömbéres-chilis csirke

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 4 csirkemellfilé
  • 3 evőkanál méz
  • 2 dl csirkehúsleves
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl chiliszósz
  • 1 sárgarépa
  • kis darab gyömbér
  • liszt
  • olaj

A csirkemelleket sózd meg, majd lisztbe forgasd bele, és olajban süsd pirosra. A húsokat tedd félre. A már használt olajba reszeld bele a gyömbért, és kicsit pirítsd meg. Add hozzá a mézet is, forrald össze, majd tedd bele a szójaszószt, a chiliszószt és a kockából készített húslevest. Ekkor tedd vissza a húsokat a mártásba, és főzd készre. Amikor már majdnem jó, szórd bele a borsót és a felcsíkozott répát. Ha a zöldségek már félig puhák, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.

Joghurtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 dl joghurt
  • 1 zöldpaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

A filéket vágd kisebb kockákra. Forró olajon hirtelen süsd meg őket. Szórd rá a lisztet, a karikára vágott paprikát és az áttört fokhagymát. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és néhány percig hagyd pirulni. Végül öntsd rá a joghurtot, és gyakori kevergetés mellett, fedő alatt főzd puhára. Rizzsel tálald.

Fehérboros csirkecombok

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 teáskanál méz
  • fél dl fehérbor
  • bors

Az olajat a fűszerekkel, a mézzel és a fehérborral keverd össze, és kend be vele a csirkecombokat. A sütőrácsot fóliával tekerd be, és helyezd rá a húsokat. Langyos sütőben nagyjából 20 percig süsd őket, ezután pedig emeld a hőmérsékletet, és 25-30 perc alatt süsd készre a combokat.

Ezt is szeretjük