Puncstorta
Puncstorta
Hozzávalók 4 személyre
A piskótához
- 12 db tojás
- 12 evőkanál cukor
- 12 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
A töltelékhez
- 1,5 dl víz
- 4 evőkanál cukor
- rumba áztatott mazsola
- 3 evőkanál baracklekvár
Díszítés
- puncsbevonó vagy puncspuding
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a lisztbe belekeverjük a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojások fehérjét felverjük. A tojássárgájába keverjük a lisztet és a tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe 2 piskótát sütünk, az egyik kör alakú. A töltelékhez a vizet a cukorral felmelegítjük, míg elolvad. Az egyik piskótát apró kockákra vágjuk, és belekeverjük a cukorszirupba. Hozzáadjuk a mazsolát, és a lekvárt. A kör alakú piskótát félbevágjuk, megkenjük lekvárral, majd a töltelékkel, és ismét lekvárral. A tetejére rátesszük a másik piskótalapot. Puncsbevonóval vagy puncspudinggal díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept