Zöldborsófőzelék zabpehelyfasírttal

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ritkán veszek fasírtport, azonban egy villámgyors ebéd elkészítésénél nagy segítség, hiszen mire a borsó megfőtt, a fasírt is elkészült.

Zöldborsófőzelék zabpehelyfasírttal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg zöldborsó
  • fél l tej
  • 2-3 ek búzaliszt
  • cukor (opcionális)

A feltéthez

  • 1 cs. fasírtpor
  • 2,5 dl víz

A sütéshez

  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A borsót annyi sós vízben tesszük fel főni, hogy ellepje, ha megfőtt, tejből-lisztből habarást készítünk, és ezzel sűrítjük be. Ha szükséges, cukorral ízesítjük.
A fasírtport az utasítás szerint elkészítjük és étolajban kisütjük. Nekem 8 db lett belőle.

Ezt is szeretjük