Zöldborsófőzelék zabpehelyfasírttal
Ritkán veszek fasírtport, azonban egy villámgyors ebéd elkészítésénél nagy segítség, hiszen mire a borsó megfőtt, a fasírt is elkészült.
Zöldborsófőzelék zabpehelyfasírttal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg zöldborsó
- fél l tej
- 2-3 ek búzaliszt
- só
- cukor (opcionális)
A feltéthez
- 1 cs. fasírtpor
- 2,5 dl víz
A sütéshez
- étolaj
Elkészítés:
A borsót annyi sós vízben tesszük fel főni, hogy ellepje, ha megfőtt, tejből-lisztből habarást készítünk, és ezzel sűrítjük be. Ha szükséges, cukorral ízesítjük.
A fasírtport az utasítás szerint elkészítjük és étolajban kisütjük. Nekem 8 db lett belőle.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept