Hagymaropogós
Hagymaropogós
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db vöröshagyma (nagy)
- 20 dkg kukoricaliszt
- 0.5 mk szódabikarbóna
- 0.5 mk őrölt chili
- 0.5 mk kurkuma
- 1 tk só
- 2 dl hideg víz
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb. egy fél órára. (Nagyobbra vágjuk, mint pl. a pörkölt alá valót.)
A kukoricalisztet keverjük össze a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával, és az őrölt chilivel, majd apránként keverjük hozzá a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
A vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd keverjük hozzá a masszához.
Egy serpenyőbe hevítsünk bőséges mennyiségű olajat, majd evőkanálnyi halmokat tegyünk bele a hagymás-masszából.
Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra. (Közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön.)
Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk.

