Tejszínes zöldborsófőzelék

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tejszínes zöldborsófőzelék

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 cs fagyasztott zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só (ízlés szerint)
  • 2 tk cukor (el is hagyható)
  • 2-3 ek liszt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 5 dl víz
  • 2 ek étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldborsóhoz adjuk hozzá az olajat, majd kezdjük el párolni. Közben többször keverjük meg, és szórjuk meg az ételízesítővel, és a cukorral, majd pároljuk tovább.

Pár perc után nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és pároljuk tovább.

Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, és főzzük puhára, de figyeljünk nehogy a borsószemeket szétfőzzük.

A lisztet keverjük simára a tejszínnel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a borsóhoz.

Ezután kevergetve addig főzzük, míg kellően besűrűsödik.

Tálaláskor szedjük a főzeléket tányérba, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én most fasírtot kínáltam hozzá.

Ezt is szeretjük