Tejszínes zöldborsófőzelék
Ez is érdekelhet
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli

Tejszínes zöldborsófőzelék
Hozzávalók 2 személyre
- 1 cs fagyasztott zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só (ízlés szerint)
- 2 tk cukor (el is hagyható)
- 2-3 ek liszt
- 3 dl főzőtejszín
- 5 dl víz
- 2 ek étolaj
Elkészítés:
A zöldborsóhoz adjuk hozzá az olajat, majd kezdjük el párolni. Közben többször keverjük meg, és szórjuk meg az ételízesítővel, és a cukorral, majd pároljuk tovább.
Pár perc után nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és pároljuk tovább.
Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, és főzzük puhára, de figyeljünk nehogy a borsószemeket szétfőzzük.
A lisztet keverjük simára a tejszínnel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a borsóhoz.
Ezután kevergetve addig főzzük, míg kellően besűrűsödik.
Tálaláskor szedjük a főzeléket tányérba, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én most fasírtot kínáltam hozzá.
Még több recept