Virslis hajdinakrokett

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

30 perc táncos edzés a sztáredzővel: ezt a tornát nem unod meg soha »

A legbanálisabb okok a zsíros haj hátterében: ezekre nem is gondolnál »

Minden eddiginél nőiesebb az új retró trend: ez lesz az ősz nagy durranása »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Virslis hajdinakrokett

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg hajdina
  • fél l víz
  • 4 ek kukoricaliszt
  • 4 ek zabpehely (GM)
  • 1 pár virsli
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • Erős Pista
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • A beforgatáshoz: kukoricaliszt /GM morzsa
  • A sütéshez: kókuszzsír
Recept idők

Elkészítés:

A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítom, a vízzel felöntöm, és takaréklángon puhára párolom. Kihűtöm. Majd hozzáadom a kukoricalisztet, a zabpelyhet, a sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást az Erős Pistát. Természetesen a fűszerezésen ízlés szerint lehet változtatni, én így csináltam. Gyúrjuk alaposan össze, elképzelhető, h még egy-két evőkanál kukoricalisztet igényel, de egyszerre akkor se rakjuk bele többet. A virsliket vágjuk nagyságától függően 5-6 darabba. A hajdinás masszából a tenyerünkben lapítsunk el adagot, és csomagoljuk bele a virsli darabokat. Pont úgy, mintha szilvás gombócot csinálnánk, csak most a virslit kell elbújtatni. Alakítsuk kroketté, hempergessük meg kukoricalisztben, és kókuszzsírban süssük pirosra. GM morzsába is forgatható, de nekünk a kukoricalisztes megoldás jobban ízlett!

Ezt is szeretjük