Rózsafánk

Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

7 szépségtrend, ami nagyon erős lesz 2019-ben: készülj fel a változásra! »

A bézs szövetkabát népszerűbb, mint valaha: tavasszal így fogjuk viselni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a gyönyörűséges, finom rózsafánkot most sütöttem először. Már régóta kinéztem magamnak ... egy igazi fánkkülönlegesség. Kevesen ismerik és még kevesebben sütik. Ennek talán az a oka, hogy sokan azt gondolják, hogy bonyolult az elkészítése, pedig nem igaz! Egy igazán dekoratív édesség! Próbáljátok ki, nekem igazi sikerélmény volt elkészíteni!

Rózsafánk

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg margarin (hideg)
  • 3 tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 ek. porcukor
  • 1 csipet só
  • /esetleg rumaroma/ (ízlés szerint)

Sütéshez

  • étolaj

Tetejére

  • sárgabaracklekvár

Szóráshoz

  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

(Nekem ebből az adagból 14 db lett)
1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a tészta többi hozzávalóját, és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Folpackba becsomagoljuk, és kb. 15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

2. Lisztezett, sík felületen kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és három különböző nagyságú kerek szaggatóval kiszúrjuk.

3. A kiszaggatott korongok széleit egy ollóval becsipkedjük.

4. Összeállítás: Legalul a legnagyobb korong van, majd rátesszük a középméretű korongot és végül a legkisebbet. Mielőtt egymásra raknánk a korongokat, a korongok közepét kenjük le vízzel (én a vizes ujjammal kentem le), így sütés közben nem esik szét. Mikor már egymáson van a három különböző nagyságú korong, a közepébe az ujjunkkal nyomjunk egy mélyedést (ide kerül, majd sütés után a lekvár).

5. Bő, forró étolajban mind két oldalát szép világosbarnára sütjük.

6. Ha kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral és a mélyedésbe lekvárt teszünk.

Ezt is szeretjük