Abált szalonna

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Abált szalonna

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg hasalja szalonna
  • 1 fej fokhagyma
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • egész bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát egy megfelelő nagyságú lábasban épp csak annyi vízben elkezdjük főzni (lassú tűzön=abálni) sóval , babérlevéllel, egész borssal ízesített vízben, amennyi ellepi. A főzési idő a szalonna nagyságától függ, hústűvel könnyel ellenőrizhetjük, hogy megfőtt-e. Ha kész, a vízből kiemeljük, sózzuk, fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymával ízesítjük, és pirospaprikával megszórjuk. Alaposan lehűtve, paradicsommal, paprikával kínáljuk.

Ezt is szeretjük