Gesztenyés tekercs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gesztenyés tekercs

Hozzávalók 8 személyre:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 18 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 2 kk kakaópor
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 kk kókuszreszelék
  • A mázhoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg kakaó
  • 3 evőkanál tej
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet a puha vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, és amíg a töltelék elkészül, félretesszük. (Ha esetleg nem állna össze teljesen a tészta, egy kis tejet lehet még hozzáadni).
A gesztenyepürét áttörjük burgonyanyomón, és a puha vajjal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel összekeverjük.
A kekszmassza felét nyújtófával kinyújtjuk egy tiszta, nedves konyharuhán. A tetejére darált kekszet szórunk és így nyújtjuk ki. A gesztenyetöltelék felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
A mázhoz a hozzávalókat összeforraljuk, és bevonjuk vele a tekercseket. A süti tetejét díszíthetjük egy kis kókuszreszelékkel, darált dióval vagy mogyoróval is.

Ezt is szeretjük